Elle ıslık nasıl çalınır?

raster

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Çok saçma konu ama artık yapmak istiyorum. Yıllarca farklı farklı videolardan denemişimdir etrafımdaki yapabilenler bile anlatsa yapamamışımdır. Bu işin sırrı ne?

Gösterildiğinde bile yapamadıysanız buradan yazılı olarak anlatıldığında yapmanız daha zor gibi.

Gösterildiğinde bile yapamadıysanız buradan yazılı olarak anlatıldığında yapmanız daha zor gibi.

Ya şöyle aslında videolarda gösterildiği gibi yapıyorum mesela işaret ve orta parmağı birleştirip yapıyorum fakat bir de dilin ucunu ittirin falan diyorlar orayı tam anlayamıyorum gibi. Yani normalde ilk yapışta yapılabilecek bir şey mi yoksa bir kaç gün denemek falan mı gerekiyor?

Hocam en iyisi parmak kullanmadan çalmanız. Parmak kullanmadan çalmayı kavrarsanız çok daha iyi olur.

Hocam en iyisi parmak kullanmadan çalmanız. Parmak kullanmadan çalmayı kavrarsanız çok daha iyi olur.
Onu biliyorum hocam ama mesela maçlarda falan kullanmak için veya arkadaş ortamında yapmak için elle yapılanlar çok daha iyi oluyor.

Onu biliyorum hocam ama mesela maçlarda falan kullanmak için veya arkadaş ortamında yapmak için elle yapılanlar çok daha iyi oluyor.
Yok hocam yanlış anladın, demek istediğim şu şekil ;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben elimle çalamıyorum dudağımla çalmayıda 1 ay önce öğrendim Dudağımı 15-20 derece aşşağı baktırarak çalabiliyorum güzel ve sesli bir şekilde

Orta parmaklarınız ile yapabileceğiniz ıslık (ben de yakınlarda öğrenmiştim):
İki elinizin orta parmaklarını ilk boğumlarına kadar ağzınıza alın. Yüzünüzü yukarıdan aşağıya simetrik olarak ikiye bölen bir çizgi hayal edin ve parmaklarınız bu çizgiye kırk beş derece ile dursun. Dilinizin ucunu arkaya doğru kıvırın ve kıvrılan yerde oluşan yerde parmaklarınızı birleştirin. Şimdi ise ellerinizi hafif yukarı kaldırın aşağıda kalmasın bu sayede dilinizi ve parmak uçlarınızı da aşağı indirmiş olacaksınız. Şimdi doğru konumu (ıslık sesi) bulana kadar aşağı yukarı ileri geri yaparak hava üfleyin. Ses gelince aynı konumu tekrar edin. Bir gün mükemmel seviyeye geleceksiniz.

Ah be çocukken dudaklarım yara olmuştu öğrenene kadar. En iyi öğrenme yöntemi ayna karşısına geçip kendine baka baka denemek. Tek parmak, baş parmak, serçe parmak, parmak kullanmadan... Her türlü ıslığı 12 yaşımdan beri çalabiliyorum. Bir tanesini çözdükten sonra hepsini çalabiliyorsun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…