ELMB ve OverDrive input lag arttırır mı?

RRaidyn

Hectopat
Merhaba, monitörü yeni satın aldım. Daha önce kullanmadığım birçok özellik mevcut. İnternette araştırdığım zaman da tam net bir bilgiye ulaşamadım. OverDrive ve ELMB nedir ve bunlar monitörün ms tepki süresini arttırır mı? Eğer kullanan arkadaşlar varsa, tavsiye ettiğiniz ayarları yazabilir misiniz?

OverDrive 60 üzerine çıktığı zaman beyaz beyaz hayaletlenme oluşuyor. Sebebini anlayamadım. ELMB açınca görüntü net oluyor ama ms arttırıyor mu bilemedim.

Monitör markası ASUS VG259QM.

Evet Motion blur engelleme olarak geçiyor bu ayarlar. Yani mouse sağa sola seri kaydırdığında netliği stabil tutuyor. Ancak dediğin gibi ghosting sorununa yol açıyor. Pek tavsiye etmiyorum.

Evet Motion blur engelleme olarak geçiyor bu ayarlar. Yani mouse sağa sola seri kaydırdığında netliği stabil tutuyor. Ancak dediğin gibi ghosting sorununa yol açıyor. Pek tavsiye etmiyorum.
Tavsiye ettiğiniz ayarlar nedir ?

Overdrive genellikle ghosting engelleme için kullanılıyor ama fazla kaçırdığın zaman ayarı arkasında kendi izini bırakıyor. Sanırım ELMB Freesync ile beraber kullanılmıyor. ELMB'nin input lagg'ı arttırmadığını söyleyen siteler var (Bendeki LG monitörde Motion Blur Reduction modu var bunun gibiyse arttırıyor ve sanırım bunun gibi). Monitörün kendi ghostinginden rahatsız olduğunda ve Overdrive işe yaramayınca ELMB açmanı öneriyorum ben.
Kısacası overdrive ayarını kendini belli etmediği ya da seni rahatsız etmediği kadar aç. Açman bir işe yaramıyor ve hala rahatsız oluyorsan ELMB aç. Ama eğer oyunu yüksek FPS'lerde oynayamıyorsan FreeSync açmak ELMB açmaktan daha akıl karı oluyor. Çünkü düşük yenilemede görüntüler arkalarında daha az iz bırakıyorlar.

Hocam merhaba aynı monitörü ben de 2 3 gün önce aldım. Adaptive Sync- overdirive-ELMB hangisi hangi ayarda olacak? FPS oyunları için en iyi ayarlar hangileri hiçbir fikrim yok. Sen yapabildin mi_ bir de kalibrasyon falan yapılması gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…