Facebook'a artık giremiyorum, 14 Şubat'ta Facebook hesabım aniden askıya alındı. Benim insan olduğuma artık Facebok'ta inanılmıyor bu sosyal medya paylaşım platformunda yapay zeka ile ve FBI denetiminde kullanılan Facebook hesabımda ve benim burada sadece bir robot olarak var olduğuma inanılıyor. Başka hesaptan ayni ad soyadlı girsem de yine askıya alınıp bir robot muamelesini sürekli gördüm.
Peki benim Facebook'tan çıkarım veya kazanımım şimdiye kadar neler idi ve neler kazandım, koca bir hiç! Ciddi anlamda hiçbir şey kazanamadım, ben bu sosyal paylaşım platformundan şimdiye kadar. Sadece çok önemli olan zamanımı kaybettim şimdiye kadar. Bu işin ticaret boyutunu düşünüp ünlü sanatçıların CD, plaklarını, vb. sattırmayı veya onlar için reklam yaparak bu yoldan dolaylı yoldan para kazanmayı hiçbir zaman düşünmedim.
İnsan olduğumu robot olmadığımı ispatlamam için web kamerada başımı sola, sağa ve her yöne çevirmemle ancak bu şekilde video kayıtlarını vermemle, bunlara bakarak benim insan olduğuma karar vermeleri gerekiyormuş koskoca paylaşım platformu olan Facebook'un.
Günde 5-6 saatimi harcayıp Facebook'ta yöneticilik, grup uzmanı, vb. görevlerle müzik platformlarını yönetip 80 & 90'lı yılları hatırlatan YouTube müzik klipleri paylaşımlarını 4 yıldır düzenli olarak yaptığıma çok pişmanım, keşke Facebook'a bu yönden hiç bağımlı olmasaydım da demiyorum. 14 Şubat'tan bu yana Facebook'a girmiyorum, ama bu dünyanın sonu değil, böylece kendime geldim ve bu platforma bağımlılık derecesinde neden bu kadar süreyle bağlı kaldığıma da gerçekten inanamıyorum.
Masaüstü PC'imde web kameram yok ve dizüstüm şu anda arızalıdır, bu yüzden de kendimce robot olmadığımı Face'e rüştümü bir insan olduğumu net olarak ispatlayamadım henüz. Kesin olarak bunu ispatlamayı da hiç düşünmüyorum kesinlikle. Bundan sonra zamanımın büyük çoğunluğunu forumlarda (
www.technopat.net ve
www.kontrolkalemi.com gibi) geçirmeyi düşünüyorum. Siz siz olun Face'e benim gibi bağımlılık derecesinde kendinizi bu kadar fazla alıştırmayın. Alıştırsanız bile onsuz da hayatın yine devam edebildiğini mutlaka keşfedin, bu çok da zor değildir.
Çünkü kaybeden ne ben ne de benim yerime Face'e yeni üye olanlar, benim yerime o görevlerimi üstlenenler ayni duruma düştüklerinde yine bir şey kaybetmiş olmazlar, sadece biraz silkinerek kendilerine gelir ve hayata kaldıkları yerden yine devam edebilirler. Bu o kadar da zor veya imkansız olan bir şey değildir. YouTube müziklerini yine dinliyorum, ama pandemi döneminde Face'e çok fazla alışıp oradan bu müzikleri paylaşmadan veya grup yöneticiliğini, uzmanlığını, vb. görevleri olmadan artık sadece kendim dinleyerek bunu yapacağım. Çünkü hayat demek Facebook demek değildir. Bunun başka alternatifleri de günlük hayatta vardır ve bunlar o zor zamanlarda sizin onları doğrudan araştırıp keşfetmenizle kolayca karşınıza çıkabileceklerdir.
Elveda Facebook! Bir daha hiç görüşmemek üzere elveda.