2.0 Alfa 4 yayınladı geliştirici arkadaşlar kendi aralarında ama genele açık değil daha. Ayrıca Pardus batarken bu arkadaşlar devam ettirmek istedi ve Pardus adına Pardus diyemezsiniz deyince Pisi oldu ama Pardus tan kat be kat ilerde. Yabancı forumları ve yabancı geliştiricisi bile var. Kısaca, öyle bir ihtimal yok.
2.0 Alfa 4 yayınladı geliştirici arkadaşlar kendi aralarında ama genele açık değil daha. Ayrıca Pardus batarken bu arkadaşlar devam ettirmek istedi ve Pardus adına Pardus diyemezsiniz deyince Pisi oldu ama Pardus tan kat be kat ilerde. Yabancı forumları ve yabancı geliştiricisi bile var. Kısaca, öyle bir ihtimal yok.
Kuracağın şey Lubuntu yada Xubuntu. Mesele Arch - Ubuntu vs meselesi değil. Mesele masaüstü ortamı meselesi. LXDE en az kaynak tüketen masaüstlerinden biridir o yüzden geniş depolarında herşey bulabileceğin ve kullanımı kolay olan Ubuntu kökenli Lubuntu kurun.
Zorin Os Gnome tabanlı ve aşırı animasyonlu bir masaüstü içeriyor. Çok kasabilir.
Cinnamon zaten önermiyorum. Ben kendi bilgisayarımda bile performans alamıyorum.
Pisi - Pardus KDE masaüstü içerir ki kaynak sömürmekte üstlerine yoktur.