Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Ölümle dans ediyorsun. Aman bak okyanusta bataryalar patlar, dikkat et.ANA 2020'de 787'ler ile Tokyo - İstanbul seferi başlatacak. Sırf gönlün olsun diye gidip bol bol Boeing güzellemesi videosu çekerim yol boyunca.
Şahsi cevap verdiğim bir şey yok. Airbus'un Boeing'in girdiği durumdan dolayı sipariş yükselttiğini söylemişsin. Dar gövde için doğru. Geniş gövde için yanlış. Geniş gövdede kaç yıldır Boeing'in gerisinde olduğu belli. Bunu neden kabullenemiyorsunuz benim anlamadığım nokta bu.Ortada bir şey yokken gereksiz yere kıyaslama yapıp şahsi cevap vermiş olman gerçekten çok alakasız oldu. O mesajından önce bir benim yazdığıma bak bir de senin bana yazdığın cevaba bak istersen.
Şaka mı yapıyorsun gerçekten anlamıyorum! Nerede Airbus artık Boeing'i geniş gövde uçak satışlarında yakaladı diye bir şey demişim? 1 tane yeri göster. Sadece Airbus havacılıktaki trendleri zamanında yakaladığı için şu anda şirketler tarafından tercih edilebilir alternatifler yaptı ve Boeing'in durumu da genel sipariş sayısını artırdı diyorum. Burada yanlış olan şey nerede? Ya da nerede Airbus Boeing'i yakaladı, geçti gibi bir şey demişim? Şimdi "gak" desem başka bir Boeing güzellemesi yapacaksın diye demiyorum artık, gören duyan da Boeing'e salladım, Airbus'a yandaşlık yaptım zannedecek. Boeing çalışanları bile bu kadar güzelleme yapmıyor arkadaş, yapsalar bile en azından yazılmamış bir şeyi "yazılmış" diye varsayarak yorum yapmıyorlar.Geniş gövdede kaç yıldır Boeing'in gerisinde olduğu belli. Bunu neden kabullenemiyorsunuz benim anlamadığım nokta bu.
Şöyle saçma örnekleri sana yakıştıramıyorum. Yapma, olmuyor. Başkası yapsa tamam da, sen yapmaYakında Samsung/Huawei/Xiaomi güzel telefon yapmış dediğimizde Boeing kadar başarılı değiller demenden cidden korkmaya başladım. Kıyas kıyas kıyas, gereği yok.
Bunları ben söylesem Boeing güzellemesi yapıyorsun dersiniz@Jira Sebepleri belli değil mi? İlk nedeni Boeing'in köklerinin daha derinde olması. Devrim niteliğindeki uçakları önceden yapmış olmaları. 3. nedeni yakın zamana kadar Boeing'in güvenlikteki prestij algısı. 4. neden arkasında siyasi baskı da kurabilen bir devlet olması. 5. nedeni Airbus'ın Boeing modelleriyle üst sınıfta rekabet edebilecek prestij uçaklarını çok geç rekabetçi hale getirebilmeleri. 6. nedeni çok daha önceden Boeing'i tercih eden şirketlerin sayısının fazla olması nedeniyle tip eğitimlerinde kolaylık olması için gene aynı şirketten devam etmeyi tercih etmeleri.
Samimi şekilde diyebiliyorsan sorun yok. Misal açtığım 737 konusunda havacılıktan zerre anlamayan insanları para derdinde olan medyanın nasıl doldurduğuna değindim. Uçağa hiç binmemiş adam bile 737 MAX denince şu an tövbe diyor. Bu hale gelmiş durumda. Neyse.Anladığım kadarıyla bana bir ön yargın var Boeing konusunda. Diyorum ki öyle bir durum yok, yazdığım şeyler Boeing'in hakkını yemek ya da Airbus'ı yüceltmek üzerine değil.