- Makaleler
- 7
Daha fazla
Kaspersky, ESET, BitDefender gibi antivirüsleri yaklaşık 1 yıldır kullanmıyorum. 1 yıl önce sorsaydınız rahat 9 verebilirdim. Şu anki hali biraz daha düşüşte gibi ama kullanmadığım için emin de olamıyorum, belki davranışsal tespite önem veriyorlardır.Hocam çok soru soruyorum süreklide çelişkili oluyor ama şöyle sorsam BitDefender'in korumasını hiçbir şey indirmeyen abuk subuk sitelere girmeyen birisi için 10'dan kaç puan verirsiniz.
birde şöyle aslında benim virüs bulaştığından değilde virüs bulaştı mesela sallıyorum 1-2 haftadır var bu durum bende 1-2 hafta önce sanki virüsü soktumda her an çalışmaya başlar gibi birde gerçekten bu kadar korkmama gerek var mı eskiden 2 yıl önce bilgisayarımdan 4 trojan çıkmıştı bu bilgisayar değil biraz güçsüzdü ama korkmamıştım hiç bir hesabıma bir şey olmamıştı ben o virüslü dosyayı indirip çalıştırmadığım sürece hiç bir sorun olmaz değil mi bide bitdefender ile.
En son Norton kullanmıştım şimdi de Comodo/Xcitium kullanıyorum.
Virüslü dosyayı indirip çalıştırmadığınız sürece problem olmaz sadece istisnai durumlar dediğim gibi.
Bana da eskiden öyle gelirdi sanki bilgisayarımda virüs pasif olsa bile her an çalışmaya başlar gibi ancak şuan öyle bir korkum yok çünkü öyle bir şey olmadığını az çok biliyorum.
Hatta tam taramayı bile gereksiz buluyorum bu sebeplerle, virüs aktif olarak memory'de çalışmıyorsa neden korkayım ki? Hızlı tarama daha efektif hem, en çok virüslerin girdiği yerleri tarıyorlar ve aktif çalışan işlemlere bakıyorlar, neden tüm dosyaları taramama gerek olsun ki boşa zaman kaybı gibi geliyor.
En azından ben böyle düşünüyorum.