En az RAM ve CPU kullanan tarayıcı hangisi?

aynen en guzel privacy software'ları onlar. Ben direkt oturum açmadan windows kullanip, interneti hyper-v tabanli sanal bilgisayarlardan kullaniyorum, gerek kalmiyor digerlerine.

Aslında Brave ayarlarını gözden geçirerek aramada Chrome kadar başarılı sonuç verirse tamamen kullanmayı düşünebilirim, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hepsi Chromium tabanlı ve gereksiz hizmetler sunuyorlar.
Brave içerisinde tor özelliği, reklam engelleme gibi bir sürü özellik ile geliyor.
Edge Microsoft'un olduğundan çok fazla veri topluyor ve içerisinde gereksiz saçma sapan hizmetler ile geliyor, yerel izleyici engelleme özelliğide var. Ana sayfasında aşırı RAM tüketen haberler vs. kısmı var, bunu ayarlardan kapatsanız bile tam etki etmiyor eklenti kurmanız gerekiyor.
Opera ve Opera GX zaten aşırı fazla özelliğe sahip olduğundan değinmiyorum bile, yerel VPN, reklam engelleyici, özelleştirilebilir temalar, ana sayfada panelden yapay zeka YouTube vs. küçük bir pencereden açabiliyorsun, ücretsiz olmuş oyunları bile listeliyor. Yani bunlar diğerlerinden çok daha fazla RAM kullanıyor.
Ama hepsi içerisinde kullanıcıların işine yarayacak RAM ve CPU kullanan şeyler ile geliyor.
Bu yüzden alternatif tarayıcılara yönelmek yerine ungoogled-Chromium kullanın, yerel Google hizmetleri kapatılmış ve gereksiz özellikler yok. Sadece tarayıcı, başka hiçbir şey yok, bunun gibi diğer Chromium tarayıcıları da kullanabilirsiniz. Ya da saf Chromium'da indirebilirsiniz.
Chromium dışında Firefox var, Firefox bu yukarıda bahsettiğim Chromium tabanlı tarayıcılardan bile daha çok kaynak kullanıyor, arayüzü yavaş ve genel olarak hantal bir tarayıcı.
Özetlemek gerekirse benim tavsiyem ungoogled-Chromium.

Bir süredir Firefox kullanmaktayım kaynak kullanımını aşağıya bıraktım gayet hızlı ve hoş bir arayüz sunuyor.Eki Görüntüle 2063033
1 sekmede 500 MB kullanım normal mi?

Son düzenleme:
Chrome belleğe yüklenerek cpu kullanımını azaltıyor. Chrome kullan başkasına bulaşma bence.

Hepsini kullanmış biri olarak Edge diyorum.

@reLive Hocam ben Brave kullanırken YouTube hesabımın kapatılmasından kaygılıyım. Biliyorsun Brave reklam engelleyici kullanıyor. Bu iyi bir şey ama YouTube sanırım reklam engelleyici kullananları cezalandıracağını söylemişti. Kanalım benim için önemli olduğu için kaygılandım. Bu konuda düşüncen nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…