En basit driver yükleme methodu nedir?

Neden 1-2 ayda bir format atıyorsunuz, meraktan soruyorum.
Elbette merak ettiyseniz, merakınızı gidereyim: 3D tasarım (kuyumculuk odaklı) işimiz nedeniyle sürekli .STL, .PDF, .DXF, .OBJ vb. dosyalar alıp gönderiyoruz. Düzenli olarak 3D printerlara ürün gönderiyoruz ve dizdiğimiz bir tabla bazen 3 GB boyutunda oluyor (günde en az 3-4 tabla diziyoruz) Bu yoğun trafik yüzünden bilgisayarım hem 1-2 ayda doluyor hem de çok karışık hale geliyor. Ayrıca zararlı yazılım, veri kaybı ve çalınma riskini en aza indirmek istiyorum. Bu yüzden, her şeyi düzenli olarak 28 TB'lık ana harddiske yedekledikten sonra sisteme format atıyorum. Bu, hem temizlik hem de güvenlik sağlıyor.

Şahsi kullandığım laptopuma böyle bir OKB'lik yapmıyorum (format atmaktan nefret ederim) ancak iş yerinde bulunan cihaza bunu yapmak zorundayım.

Ozaman ben de size bir taktik vereyim, 1 USB'nizin içini sadece driverlarla doldurun. En azından ben öyle yapıyorum. Hiçbiri 1-2 ayda sürüm güncellemiyor zaten. Arada sırada kontrol edersiniz. Tık tık tık halleder geçersiniz.

Anladım, ama dediğim gibi manuel kurmak her zaman daha sağlıklıdır.

Şu anda böyle yapıyorum işte arada bir Update varsa bakıyorum o kadar, bu işi manuelden otomatik hale getiren bir yazılım varsa onu denemek istiyordum ancak yokmuş ne yazık ki...

Anladım, ama dediğim gibi manuel kurmak her zaman daha sağlıklıdır.

Haklısınız hocam bende bunu savunuyorum manuel kurmaya devam edeceğiz.

Driver Booster gibi uygulamaları önermiyorum.

Haklısınız hocam bende kullanmıyorum zaten ancak bilmediğim belki 10/10 olan bir yazılım vardır diye konu açmak istedim ama yokmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğiniz işlemleri sanal makine veya Docker veya WSL gibi bir sistemde yaparsanız hem sisteme sürekli format atmazsınız hem de zararlı yazılımlar ana makineden uzak konumda olurlar. Bir kere sanal makine kurduktan sonra yedek alırsanız her seferinde sisteme sıfırdan işletim sistemi kurmaya da gerek kalmaz.

Ek olarak, sürekli format atmak örneğin Windows gibi dosya bütünlüğünün neredeyse sıfır olduğu milyonlarca dosyanın öylesine serpildiği sistemleri sürekli kurmak disklerin ciddi ciddi ömrünü düşürür.

Aslında çok mantıklı, nasıl aklıma gelmedi benim bu? Gerçekten muazzam method. Sanal makine kurmak harbiden aklıma gelmedi he... Boşuna format atıyorum.

Aslında çok mantıklı, nasıl aklıma gelmedi benim bu? Gerçekten muazzam method. Sanal makine kurmak harbiden aklıma gelmedi he... Boşuna format atıyorum.
Bütün işimi sanallara kaydırdım, insan kendi uygulamadan pek aklına gelmiyor maalesef.

Neden 1-2 ayda bir format atıyorsunuz, meraktan soruyorum.
Yahu, size ne hocam? Adam verimlilikten yana ve her seferinde aynı rutin işlemleri yapmanın daha kolay bir yolu var mı diye soruyor? Adamı neyin hesabına çekiyorsun? Şaka mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…