En fazla 1 ayda 10-15 kilo vermek

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Merhaba arkadaşlar. İstanbul'da yaşıyorum yaşım 17 lise 3.sınıf sayısal öğrencisiyim. Boyum yaklaşık 1.75 civarlarında kilom ise 83-84 civarlarında. Küçüklükten beridir belimde ciddi bir çukur var. Yaklaşık 10-15 kilo vermem gerekiyor ama bir türlü beceremiyorum artık bu durumdan çok sıkılmaya başladım. Yaşıtlarım gezip tozarken ben artık neredeyse obez olduğum için neredeyse dışarı bile çıkmıyorum eve kapandım. Üzerime sürekli bol kıyafetler giyiyorum kilomu belli etmemek için. Çok fazla bir bütçem yok ama maksimum 1 ayda bu kiloyu atmak istiyorum artık bende fit olmak istiyorum. Fitten kastım zarganalık değil normal bildiğimiz fit bir insan olmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olanlar yanıt verirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha fazla kalori harcamanız ve daha az yemeniz gerekiyor. Dengeli beslenirseniz ve hareket ederseniz kilo verirsiniz. Giren kalori, çıkan kaloriden az olmalı. Yine de bir ay içinde 15 kg verilmez. Haftada 1 kg vermeyi hedefleyebilirsiniz. Diyetisyen de yardım edebilir.

Diyetisyene gitmeyi düşünmüyorum şu anda... Bedava diyet programı alabileceğim bir yer var mı? Veya kalori açığını vs. nasıl yapacağım hiçbir şey bilmiyorum.

Bedava diyet programı alabileceğim bir yer var mı? Veya kalori açığını vs. nasıl yapacağım hiçbir şey bilmiyorum.
İnternetteki hazır programlara bakabilirsiniz. Kalori açığını hesaplamak kolay. Günlük fonksiyonlar için bedeninizin yaktığı kalorinin üzerine hareketinizi eklemeniz gerekiyor. Telefonunuz yürüyüşünüzü sayabilir. Aldığınız kaloriyi de yiyeceklerin paketlerinde görebilirsiniz. Porsiyon veya 100 gram başına kalori yazar. Yaklaşık 7700 kcal kaybetmeniz 1 kg kaybetmek oluyor. Her gün 700 kcal açık olursa 11 günde kaybedebilirsiniz.

1 ay içerisinde 15 kilo verip fit görünmek mümkün değil. Hatta 15 kilo verip normal gözükmek bile mümkün değil. Bir spor salonuna kaydolup oradan destek alarak yol kat etmeni öneririm.

Aç kalmaya dayanabilirim şekersiz kalmaya pek fazla dayanamam ama dayanmaya çalışırım. Çok fazla hareket edemiyorum şu anda çünkü belim çukurluktan dolayı çok fazla ağrıyor. Gün içinde çok fazla cips kola çikolata yiyorum onları komple kesip sadece arada bir şeker ihtiyacımı gidermek için 1 bardak şekersiz kola içsem onun dışında normal diyetime uygun gitsem olabilir mi?

1 ay içerisinde 15 kilo verip fit görünmek mümkün değil. Hatta 15 kilo verip normal gözükmek bile mümkün değil. Bir spor salonuna kaydolup oradan destek alarak yol kat etmeni öneririm.
Spor salonları dünya para istiyor hocam. En kötü bir spor salonunun aylık ücreti 1500-2000TL bir de kendime hoca tutarsam ikiye belki üçe katlanır o kadar durumum bulunmuyor şu anlık. Başka bir çözümü yok mudur? Evde kendi başıma halledemez miyim?

Aç kalmanız daha zararlı. Sadece dengeli beslenmeniz gerekiyor. Düzgün beslenip bir de spor yaparsanız yine kilo kaybedersiniz. Hareket eden insan pizzayla beslense bile kilolu olmuyor.

Çok fazla cips, çikolata ve kola tüketmeyi durdurmanız gerekli çünkü şeker içeriği çok fazla ve sağlıklı değil. Normal diyetinizle kilo alıyorsanız ya daha fazla hareket edeceksiniz ya da daha az yiyeceksiniz. Yine de kalori açığı varken çikolata veya fazladan yemek yemenizde bir sorun olmaz.

Halledersin de yeni başlayan birisi kalori sayma işine adapte olamaz kolay kolay. Kısa sürede verme olayını kafandan atarsan zararlı yiyecekleri hayatından yavaş yavaş çıkartmaya başlayıp hafif egzersizlerle kilo vermeye başlayabilirsin. Her gün cips tüketiyorsan 3-4 güne çıkart. 3-4 günde bir yemek sana artık kolay geliyorsa bir adım öteye ilerlet.

Birden bire her şeyi kesmeni önermem. Dağılırsan başladığın yerden beter hale gelirsin.

İfadeler: Tim
Anladım hocam teşekkürler. En kısa zamanda araştırıp başlayacağım diyet işine. Hareket etmek zor geliyor ama bir şekilde hareket etmeye başlayacağım zaten okulum uzak olduğu için her gün otobüse yürümek zorunda kalıyorum. Bir ara yine diyet işine başlamıştım o zaman her şeyi kesmiştim çok hızlı kilo verdim boyum yaklaşık 5cm uzadı şimdi yine kilo aldım eski kıyafetlerimin çoğu kısa geliyor ve göbeğim çok belli oluyor. Daha beter oldu gerçekten. Bu sefer başaracağıma inanıyorum. Belki 2-3 ay sonra başarıp buraya tekrardan yazarım.

Öncelikle obez değilsiniz bu konuda anlaşalım, bundan sonra 1 ayda 15 kilo verilmez karaciğerinizi yersiniz o zaman hiç bir şeye benzemez. Salt açlık ile kilo verilmez, verildiği hızda geri alınır ki bu da çok zararlıdır. Çöp gıdayı kesin. Paketli olan her gıda çöp gıdadır. Şekeri tam olarak kesmeyin, zaten isteseniz de kesemezsiniz. Diyetisyen devlet hastanelerinde ücretsiz diye biliyorum, dahiliye hekiminize durumu ifade edin sizi yönlendirecektir. Şekersiz kola daha kötü, hatta genel olarak gazlı gazsız fark etmezsizin satılan içeceklerin tamamı zararlı sağlık için. Hareket edeceksiniz kaçarı yok günde en azından 1 saat orta tempolu yürüyüş yapmalısınız, lisedeyim demişsiniz gidin top oynayın koşturun terleyin bunun da faydası olacaktır diye düşünüyorum. Diyetisyenin elinde sihirli değnek yok dediklerimin birazcık farklısını söyler diye düşünüyorum. Kesinlikle çöp gıdayı kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…