En fazla 1 ayda 10-15 kilo vermek

Sağolun hocam. Bugünden başladım biraz kesmeye. Akşam yemeğinde biraz makarna ve köfte yedim yanında sadece su içtim asitli içecek almadım. Yemekten sonra normalde tatlı cips çikolata doldururdum bu sefer sadece biraz elma azcık cevizli sucuk ve bitter çikolatayla şeker ihtiyacımı giderdim. Bol bol su içtim bugün kendimi daha iyi hissediyorum. Zamanında yine böyle bir anda çöp gıdayı kesmem sonucu 2 günde 1 kilo vermiştim . Yine aynı şekilde yapmayı düşünüyorum sadece ara ara yiyeceğim artık tatlıyı. Cips için de sağlıklı tahıl cipsler var bimde onlardan almayı düşünüyorum.

En doğrusu düzgün bir doktor ve diyetisyenle beraber ilerlemek olacaktır. Öncelikle 1 ayda böyle bir kiloyu vermek mümkün değil. Ayrıca kilonuz öyle sandığınız kadar vahim de değil, sadece sürecin yavaşlığını kabul edecek sabrı ve iyi beslenecek disiplini gerektiriyor.

Lisedeymişsiniz, ben lisedeyken ailemin desteğiyle bir endokrinoloğa gitmiştim. İnsülin direnci olduğunu görünce, o doktorla beraber çalışan diyetisyen kalori açığında kalacak şekilde sağlıklı bir diyet yazmıştı. Kalori açısından düşük ama makro ve mikro nutrientların hepsini karşılayan bir diyete başladım ve bir günü bile aç geçirmedim. Sonunda yaklaşık 13-14 kilo vermiştim. Bu tabii aylarımı aldı.

Sağlıklı bir şekilde, diyetteki kalori açığına göre haftada 0.5-1 kg veriliyor. Bunu daha fazla aceleye getirip iyice aç kalmaya çalışmaksa bütün diyeti ve sağlığı mahvediyor, kesinlikle önermiyorum. Ayrıca her gün tartılmayı da önermiyorum, vücuttaki su miktarına göre kilo günlük olarak birkaç kiloya kadar değişebiliyor. 2 günde verdiğiniz o 1 kilo da yüksek ihtimal sıvı kaybıdır. Diyetlerin başında ilk başta birkaç kiloyu hızlı verip sonra yavaşlamanın sebeplerinden biri de budur. Kilo verme hızı düşünce ümidi kesmeyin, bu bir disiplin işi.

Edit: Bu arada, vücudun enerji ihtiyacı elbette ki var ama yeterli miktarda 3 öğün yiyorsanız herhangi bir "şeker ihtiyacınız" yoktur. Beynin ödüllendirme sisteminin sürekli abur cubura yönelmesi sonucu oluyor bu. Sağlıklı bir diyet oturduktan sonra bunları yememeye alışacaksınız zaten. Cipsin ise maalesef sağlıklı herhangi bir formu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…