En fazla 13000 TL'lik sistem toplama

Bütçe
13000 TL

AnexiHimenez

Hectopat
Yer
Çorlu Tekirdağ
Daha fazla  
Merhaba. Artık eski bilgisayarım (12yıllık) fazlasıyla donma sorunu çıkarttığı için yeni bir sistem toplama kararı aldım. Sizlerden sistem tavsiyesi istediğim için bu konuyu açıyorum.
Bilgisayar oyun ve ders karışık bir şekilde kullanılacak. Genellikle aldığım şeyleri dikkatli kullandığım için uzun ömürlü olacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum. Tabi teknolojik ürünler şans işi ne çıkacağı kısmet.
- Bellek kartı olarak 2x8 GB RAM,
- Ekran kartı 2060,
- Işlemci ilk başlarda i7 düşünüyordum ama AMD daha iyi olduğunu duydum. Tavsiyeniz nedir?
Diğer parçalar konusunda pek bilgim yok. Bu yüzden internet alışverişinde biraz tedirginim. Bütçe en fazla 13000 TL fakat daha altı da olabilir. F/P/K bir kasa toplamak istiyorum.
Eski monitörümü kullansam nasıl performans alırım? Monitör uyumlu olmaz ise onu da bu bütçeye dahil edeceğim. (Acer model: G205HV)

Monitör dahil olması gerekiyor, sanırım eski monitörü dönüştürücü olmadan kullanamazsınız, tam verim almak için monitör de ekleyelim.

Toplam 13.060 TL.

Bütçeyi 200 TL arttırabilirseniz anakart olarak şunu alın:

Son düzenleme:
Zotac'ın performansı nasıldır? HDD yok önerdiğinizde ama olmadan da oluyor mu? Pek anlamıyorum zorunlu parça mı değil mi?
Başka önerileri olan var mı? Şu an vize haftasında olduğum için iki hafta içerisinde almayı düşünüyorum. Büyük bir aksaklık olmaz ise.

@RPM merhaba bir sorum olacaktı. Böyle bir sistem toplamaya çalıştım. Fakat 10.000-13000 TL bandını bayağı aştı. Nasıl düşürebilirim? Bunlara muadil kalite/performans ürünler neler vardır?
Vatan'dan sistem toplamayı düşünüyorum, montajda güvenmiyorum kendime. İtopya nasıldır? Gerekirse Beylikdüzü'ne gidebilirim? İnternetten farklı sitelerden söyleyip toplasam uyumluluk sorunu, iade sorunu çıkar mı? Sizce ne yapmalıyım bir yardım eder misiniz önerileriniz nedir? Monitör almazsam VGA girişli monitörümden nasıl performans alırım? Kasa için en fazla 10000TL bütçe var.
Ryzen tabanlı işlemci.
2060 bandında ekran kartı.
2x8 RAM.
SSD 250GB ya da 480GB.
B550 anakart
Uzun ömürlü kullanacağım 2 gün sonra parça değiştirmem. Anca güncelliğini yitirir parçalar o zaman değiştirmeyi düşünüyorum. Son olarak işletim sistemi işini ne yapmalıyım?

@rohatbaba123 @PanzerTR öneri için etiketliyorum yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:

Bence ekran kartı için 2060 yerine kesinlikle RX 5700 xt’yi araştırmalısınız. İşlemci olarak da Ryzen 5 5600X şu anda i7 10700’den oyun performansı bakımından gerçekten birkaç adım önde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…