En fazla 2000 TL'ye kadar İşlemci, Anakart, PSU önerisi

Gallovich

Hectopat
  • İ5 6400,
  • RX 580 4GB,
  • Z170-P,
  • 8 GB 2400MHz RAM,
  • 500W Thermaltake PSU.
Sisteme sahibim. Darboğaz yaptığını fark ettim. Elimdeki anakartı, işlemciyi, PSU'yu satıp yeni nesil parçalar almayı düşünüyorum tavsiye verir misiniz?
Kasam Micro ATX galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem lolde 90 fpslere kadar düşüyor hemde just cause 3'de fps drop oluyor. Güç kaynağı mı yetersiz geliyor acaba ?
İşlemci önerirmisin dedim bu arada yanlış anlaşıldı galiba :)
Güç kaynağı ucu ucuna yetiyor. 600W +80 kaliteli bir PSU yetecektir işlemciyi değiştirmenize gerek yok gayet yeterlidir. 8 gb ram ekleyin ve psu alın.
Hem lolde 90 fpslere kadar düşüyor hemde just cause 3'de fps drop oluyor. Güç kaynağı mı yetersiz geliyor acaba ?
İşlemci önerirmisin dedim bu arada yanlış anlaşıldı galiba :)
Ayrıca önerim stok soğutucu yerine kule tipi soğutucu almanız olur.

Güç kaynağı ucu ucuna yetiyor. 600W +80 kaliteli bir PSU yetecektir işlemciyi değiştirmenize gerek yok gayet yeterlidir. 8 gb ram ekleyin ve psu alın.

Ayrıca önerim stok soğutucu yerine kule tipi soğutucu almanız olur.
SilverStone 600W 80+ Strider Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı
İşlemcim ısınma yapmıyor gerek varmı ki ?
Eğer ısınmıyorsa gerek yok tabii. ama almak daha güzel olur ileride işlemci değişirsen gerekebilir.
İşlemcim ısınma yapmıyor gerek varmı ki ?
Önerdiğim PSU F/p üründür alabilirsiniz. ama 700w alsanız hiç fena olmaz.
High Power 700w 80+ Güç Kaynağı - n11.com

Güç kaynağını alırsam fps dropları vs. ortadan kalkar mı sizce yoksa işlemci değiştirmeye gerek varmı ?
İşlemciniz güçlü hocam sorun yok. Güç kaynağınız zorlanıyor performans düşüşünün nedenlerinden biriside PSU'nun yük altında kalmasıdır. 8 gb ram yetersiz kalıyor 8 gb ram ekle ve en az masrafla işini bitir. ben RX 570 sistemimi Thermaltake 500w smart rgb PSU ile kullanıyorum tam yetiyor seninki biraz daha üst olduğu içi böyle. dediğim gibi 8 gb ram + 600w kaliteli PSU.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı