MSI hep sıcak çalışıyor. Tavsiye etmem. Hem Kingston kullanıyorum hem MSI M480'den daha iyi olan SN850X kullanıyorum. 10 derece daha sıcak çalışıyor. O yüzden Kingston indirimde değilse Kioxia Pro alınır. O da Kingston gibi çünkü.Alıcağınız zaman gene bir piyasaya bakın, belki KC3000/Renegade indirime girer.
Hayır kullanmıyorum. İncelemesine göre Exceria'dan bi tık daha serin ve SLC önbelleği dolduktan sonra hızları Exceria gibi 2GB/s altına değil, 3GB/s civarına düşüyor.
Kullansam bile kasa ile laptop arasında fark olur. G2'im buz gibi mesela.
Bu forumda ne önersek ona zam geliyor. MSI'da önerdiğim zamanlar 3500'den 4000'e fırlamıştı.Fiyatı indirim ile kolay kolay düşmez çok fazla talep olmaya başladı globalde bile fiyatı satıcılarda artmaya başladı lakin 3500 civarında bulursa direk kaçırmasın ama zor.
Normal hocam bir şey öneriyoruz iyi diye. Sonra herkes bu iyi diye bir birine öneriyor forum olarak iyi ürünlere %2-%10 oranında enflasyona sebep oluyoruz.Bu forumda ne önersek ona zam geliyor. MSI'da önerdiğim zamanlar 3500'den 4000'e fırlamıştı.
Genelleme yapmanız hoş değil. Ayrıca M480 Pro, SN850X'ten daha iyi donanımı var:MSI hep sıcak çalışıyor. Tavsiye etmem. Hem Kingston kullanıyorum hem MSI M480'den daha iyi olan SN850X kullanıyorum. 10 derece daha sıcak çalışıyor. O yüzden Kingston indirimde değilse Kioxia Pro alınır. O da Kingston gibi çünkü.
Sürekli yük altında çalışmıyorlar boştaki sıcaklıkları daha karakterize bir gösterge de olabilir. Boşta 10 derece daha sıcak çalışan bir SSD almazdım şahsen. Kullandığım SSD'ler yük altında 65-68 dereceleri görüyor. Boşta ve günlük kullanımda 10 derece daha sıcak çalışması çok hoş değil. Başka modellerini de kullandım. O yüzden haklısınız ama ben MSI önermiyorum kimseye.Exceria Pro ve soğutucu al geç. Bu hızlardaki SSD'lerin hepsi ortalamaya göre sıcak calisiyor yük altında özellikle laptoplarda. KC3000, Exceria Pro, M480 hepsi 70 derece ustunu goruyor yuk altinda laptoplarda. Bunla alakalı bir konum bile var.
İnceleme: M08 EVO bakır SSD soğutucu
Evet bugün AliExpress üzerinden aldığım Finalcool M08 EVO SSD sogutucunun incelemesini yapacağız. Öncelikle bu şekilde plastik bir kutu içerisinde geliyor. Kutu içeriği bu şekilde. Cihazın içini açmakla başlayalım. ASUS TUF A15 FA507UI modelini kullanıyorun. Fanlar biraz tozlu kusura...www.technopat.net
Sonuç olarak boşta bile sıcak çalışıyorlar. Kullananlar bilir ve kıyaslar zaten.Genelleme yapmanız hoş değil. Ayrıca M480 Pro, SN850X'ten daha iyi donanımı var:
İkiside BICS5 varyant saysak bile Phison E18 12nm ve 1600MT/s Flash kanallı olması ile daha iyi.
SN850X'in avantajı SLC belleğinin büyük olması ve IOPS değerlerinin yüksekliği.
50-60 TL'ye soğutucular var al geç. Okuma-Yazması iyi ki ısınıyor.
Siz tüm MSI modellerini sanırım kullandınız veya kullananlardan bilgi aldınız.Sonuç olarak boşta bile sıcak çalışıyorlar. Kullananlar bilir ve kıyaslar zaten.
Sürekli yük altında çalışmıyorlar boştaki sıcaklıkları daha karakterize bir gösterge de olabilir. Boşta 10 derece daha sıcak çalışan bir SSD almazdım şahsen. Kullandığım SSD'ler yük altında 65-68 dereceleri görüyor. Boşta ve günlük kullanımda 10 derece daha sıcak çalışması çok hoş değil. Başka modellerini de kullandım. O yüzden haklısınız ama ben MSI önermiyorum kimseye.
Sonuç olarak boşta bile sıcak çalışıyorlar. Kullananlar bilir ve kıyaslar zaten.
Senin kini ben bozdum ne yapacan sokağamı atacan?Bir işe yaramıyolar. En azından benimki yaramadı, kasa hava akışından da olabilir bilmiyorum hala ısınıyor benimki. Fanlı alacağım.