En hafif Linux işletim sistemi nedir?

Egehan Aydın

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde bir tane bilgisayar var ve çok yavaş o yüzden en hafif Linux işletim sitemi kuracağım ama pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Elimde bir tane bilgisayar var ve çok yavaş o yüzden en hafif Linux işletim sitemi kuracağım ama pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Linux Mint Xfce deneyin. Sistem özelliklerinizi belirtirseniz daha iyi olur. Çok yavaş olmasının nedeni farklı şeyler olabilir.

İfadeler: 900
Linux işletim sistemi değil dağıtımı olacak o.
Dağıtımdan çok kullandığın masaüstü ortamı etkiler, istediğiniz dağıtımla XFCE gibi hafif masaüstü ortamlarına şans verin. İlk defa Linux kullanacaksan Mint dağıtım olarak güzel bir seçim olabilir.

İşlemci.
• Intel atom 1.60 GHz n270.

Ekran.
• 10.1 inç (1024×576)

Ekran kartı.
• Intel GMA 950 128 MB.

Bellek.
• 1 GB DDR2.

SSD.
220.

Windows 7 kurdum çok yavaşdı Windows XP kurdum yine yavaşdı.

Benim tam olarak ne önereceğimi iyi biliyorsunuz hocam.

Q4OS boşta 120 MB RAM kullanan, Debian tabanlı olduğu için geniş program desteğine sahip ve hâlâ 32 bit desteği sunmakta olan sınırlı işletim sisteminden birisidir. XP'den bile az RAM kullanmasına rağmen modern bir işletim sistemidir, güncel program desteği vardır ve güncellemeye almaya devam etmektedir, güvenlidir. Stabil güncellemeler alır, hızlı hızlı güncelleme almazsınız bu nedenle bozulma ihtimali neredeyse hiç yoktur.

Teşekkürler hocam dediğiniz sistemi deneyeceğim ama Minecraft 1.7.10 açar mı acaba bir bilginiz var mı o konuda.

Yeni olduğun için masaüstü ortamı XFCE tercih edebilirsin. Distro olarak Mint tercih et, kastırmaz.

Teşekkürler hocam dediğiniz sistemi deneyeceğim ama Minecraft 1.7.10 açar mı acaba bir bilginiz var mı o konuda.
Bütün Linux dağıtımları açar. Q4OS'in Trinity install adlı ISO dosyasını indireceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…