En hafif ücretsiz antivirüs yazılımları: Comodo ve Zemana

EMİR37

Kilopat
Makaleler
33
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Evet bugün sistemimde bulunan ve gayet de az kaynak kullanımı olan Comodo antivirüsten bahsedeceğim
Aslında Comodo'dan eskiden bahsetmiştim ama çok amatörce bir yazı olduğu için tekrardan yazıyorum.

1. Arayüzler:

Arayüz comodo.PNG

Bu Comodo'nun arayüzden örnek bir resim.

arayüz zemana.PNG

Zemana antimalware yazılımından örnek bir resim.
İki yazılımında arayüzleri gayet kullanışlı ve iyi.

2. Kaynak kullanımı:
Comodo av gerçek zamanlı koruma sırasındaki kaynak kullanımı.

gerçek zamanlı comodo.PNG

Comodo'nun tam tarama sırasındaki kaynak kullanımı.

tam tarama sırasında comodo.PNG

Zemana Free gerçek zamanlı koruması yok ama tam tarama sırasındaki kaynak kullanımı:

zemana tam tarama.PNG

3. Test sonuçları:
Comodo av:
2020:
2019:
2018:

Zemana anti-malware:

4. Fiyat:
Comodo ve Zemana ücretsizdir. Sadece Comodo Advanced protection ve Zemana anti-malware Premium ücretlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Comodo aynı zamanda ABD'de faaliyet gösteren Türk firmasıdır ve aynı zamanda web sitelerinin SSL sertifikası için hizmet vermektedir.

Sağ ol eklemeyi unutmuşum ayrıyeten Comodo ve zemana Türk yerli şirketlerimizdendir.
Zemana 2007 Ankara
Comodo birleşik krallık 1998'de.
Kurulmuşlardır.

Sağ ol eklemeyi unutmuşum ayrıyeten Comodo ve zemana Türk yerli şirketlerimizdendir.
Zemana 2007 Ankara.
Comodo birleşik krallık 1998'de.
Kurulmuşlardır.

Comodo ABD diye biliyorum ama hocam. Zemana Türk firması olduğunu bilmiyordum sayenizde bilgi öğrendim. Zemana yabancı virüs testi firmalarında da kullanılıyor.

Bir şey ücretsiz ise o ürün sizsinizdir. Ben şahsen para vermeden alınan her şeye karşıyım. Kimse senelerce emek verip ortaya bir ürün koyarak babamın hayrına yaptım diyemez. Ya bilgisayarınız onlar için bir BTC madeni veya sizi yeni çıkardıkları virüsler ile bir denege çeviriyorlar. Yada kullanım alışkanlıklarınız ile bir veri madeni oluyorsunuz Virüslerin antivirüs firmaları tarafından çıkarıldığı artık bir sır değil

Comodo ABD diye biliyorum ama hocam. Zemana Türk firması olduğunu bilmiyordum sayenizde bilgi öğrendim. Zemana yabancı virüs testi firmalarında da kullanılıyor.

Evet zaten Hitman Pro'ya benzediğinden yabancı sanılıyor.
Bir şey ücretsiz ise o ürün sizsinizdir. Ben şahsen para vermeden alınan her şeye karşıyım. Kimse senelerce emek verip ortaya bir ürün koyarak babamın hayrına yaptım diyemez. Ya bilgisayarınız onlar için bir BTC madeni veya sizi yeni çıkardıkları virüsler ile bir denege çeviriyorlar. ya da kullanım alışkanlıklarınız ile bir veri madeni oluyorsunuz virüslerin antivirüs firmaları tarafından çıkarıldığı artık bir sır değil.

Eğer bilgisayarına virüs bulaşırsa ne yapacaksın herhalde artık bütün dosyaların
Kodlarına bakarsın.

Genel merkezi amerikada'ymış.

Bir şey ücretsiz ise o ürün sizsinizdir. Ben şahsen para vermeden alınan her şeye karşıyım. Kimse senelerce emek verip ortaya bir ürün koyarak babamın hayrına yaptım diyemez. Ya bilgisayarınız onlar için bir BTC madeni veya sizi yeni çıkardıkları virüsler ile bir denege çeviriyorlar. Ya da kullanım alışkanlıklarınız ile bir veri madeni oluyorsunuz virüslerin antivirüs firmaları tarafından çıkarıldığı artık bir sır değil.

Ücretli alınan üründe veriler işleniyor. Windows mesela. Para ile aldığın bilgisayarın bir kısmı direkt Microsoft firmasına gidiyor sonuç veri alma iznini kapatmaya bile vermiyor. Sadece azaltma şansı veriyor. Sonuç olarak verilerim alınıyor ve kullanılıyor. Ücret verip aldığın ürünü kurarken sözleşmeler kısmında hangi veriler kullandığı yazıyordur. Kullanıcıdan veri almayan firma yok zaten.

Evet zaten Hitman Pro'ya benzediğinden yabancı sanılıyor.

Eğer bilgisayarına virüs bulaşırsa ne yapacaksın herhalde artık bütün dosyaların.
Kodlarına bakarsın.

Akıllı bir kullanıcı kolay kolay virüs bulaştırmaz. İlk yapman gereken Torrent'i terk etmek. Bilgisayara indirdiğiniz her programı lisanslı olarak üçüncü bir aracı koymadan direk yazılım sahibinden almak. Crack, TR yama vs kurmamak. Film sitelerini iyi seçmek veya en mantıklısı ücretli video servislerine abone olmak. Bunları yapar ve yasaklı sitelere girmezseniz Windows Defender sizi uzun süre koruyacaktır. Ek olarak ücretli başarısı ispatlanmış bir anti virüs kullanabilirsiniz.

Akıllı bir kullanıcı kolay kolay virüs bulaştırmaz. İlk yapman gereken Torrent'i terk etmek. Bilgisayara indirdiğiniz her programı lisanslı olarak üçüncü bir aracı koymadan direk yazılım sahibinden almak. Crack, TR yama vs kurmamak. Film sitelerini iyi seçmek veya en mantıklısı ücretli video servislerine abone olmak. Bunları yapar ve yasaklı sitelere girmezseniz Windows Defender sizi uzun süre koruyacaktır. Ek olarak ücretli başarısı ispatlanmış bir anti virüs kullanabilirsiniz.

Ücretli AV veri almıyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı