En hafif Windows 7

Daha fazla  
Meslek
Haçker
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar. Benim sistemi eski. Bende bir yerden RAM buldum ve ekledim. Şimdi Windows XP kullanıyorum. Güncellik bakımından en iyisi Windows 7 diye düşündüm. Windows Vista'yı da düşündüm. Ama önceden kullandım kasmalar falan oluyordu. Ama aynı işi Windows 7'de yapınca olmuyordu. Her neyse ben asıl konuma döneyim. Bilgisayarımı fazla zorlamayacak, akıcı şekilde kullanabileceğim, en hafif Windows 7 sürümü nedir? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Sistem özelliklerim:
  • İntel D 945 3.40GHz İşlemci
  • 2GB DDR2 RAM
  • 512MB Nvidia GeForge 100 Ekran Kartı
  • 32 Bit
  • 150GB HDD

En hafifi Starter sürümü ama onu tavsiye etmem. Home Basic o cihaz için iyi olur.

Linux Mint Xface kullan. Samsung N150 laptopuma çok iyi oldu. O da Atom işlemcili 1 GB ramli bir notebook.

Windows 7 Home Premium, kullanabilirsiniz. Ben 2 GB RAM ile kullanmıştım.

Starter ile Ultimate arasında gündelik kullanımda fark edebileceğiniz çok önemli bir özellik farkı bulunmamakta. Starter sürümde temalar, BitLocker ve sanallaştırma ile ilgili bir kısıtlama mevcuttu hatırladığım kadarıyla. Tema konusu ufak bir araç ile halledilebiliyor. BitLocker ise sık kullanılan bir özellik değil. Sanallaştırma ise artık o sistemin altından kalkabileceği bir dönemden uzakta. Sonuç olarak desteklenmeyen Windows 7'nin Starter veya Home Basic sürümleri kullanılabilir.

Eğer desteklenen bir sistem kullanmak isterseniz Windows 8.1 update 3 sürümü kullanılabilir. Grafik performansı altından tüm efektleri kapatırsanız ve sürüm olarak ise Education veya Industry Pro gibi kendiliğinden de-bloated geleni kurarsanız arka plandaki işlem sayısı ve bellek tüketimi de oldukça az olacaktır.

Tüm bunların dışında Linux dağıtımlarını kullanabilirsiniz. Ubuntu, Lubuntu, Fedora, openSUSE gibi bir sürü alternatif mevcut. Ubuntu tabanlı dağıtımların kullanıcı çok olduğu için diğer dağıtımlara nazaran daha rahat benzer donanımlara sahip kullanıcılar bulabilirsiniz.

Linux Mint Xface kullan. Samsung N150 laptopuma çok iyi oldu. O da Atom işlemcili 1 GB ramli bir notebook.
Linux tabanlı işletim sistemi olam Pardus'u kullandım pek memnun kalmadım. Linux tabanlı işletim sistemi bana göre değil.

Windows 7 Starter ve Home Basic var. Ancak çeşitli özellikleri kırpılmış. Eğer isterseniz hafif GNU/Linux dağıtımlarından birisini kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…