En hafif Windows 8.1 sürümü nedir?

wroth

Decapat
Daha fazla  
RAM
2GB DDR2 667HZ
SSD veya HDD modeli
WD 80GB
Anakart
G41_M7 V6 POWER SAVING
İşlemci
Pentium E5400 2.70 GHZ
En hafıf Windows 8.1 surumu.
Not: Windows 7 Home Premium 32 Bit kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 ve 8.1 ara sürüm gibi. Hiç güzel değil. Tahminimce değişiklik olsun diye geçmek istiyorsunuz. Ghost Spectre Windows 10 öneririm. Windows 7'den pek bir farkı yok Ram ve disk kullanımı açısından. 5400 RPM HDD ile windows 10 kullanmıştım bu şekilde.

Performans ve optimize açısından kötü bir sistem 8.1. Tavsiye etmem. Tonla gereksiz uygulama RAM'i sömürüyor.
Windows 7'den daha optimize, stabil ve modern. Hatırladığım kadarıyla pek bloatware kurulu gelmiyor. Modern Windows sürümleri arasında en az RAM tüketeni ayrıca. Gidip sanal makineye kurup karşılaştırabilirsiniz.

Windows 7'den daha optimize, stabil ve modern. Hatırladığım kadarıyla pek bloatware kurulu gelmiyor. Modern Windows sürümleri arasında en az RAM tüketeni ayrıca. Gidip sanal makineye kurup karşılaştırabilirsiniz.
Windows 7'den nasıl optimize olabiliyor windows 8.1'den? Yerden yere vuruldu ilk çıktığında. Siz 1GB RAM ile windows 7 çalıştırırsınız ama aynı şeyi windows 8.1 yapmaya çalışın kurulum ekranında tıkanır cihaz. Arkada zibilyon tane uygulama çalıştırıyor. Ayarlardan çıktığınızda falan hep arkada çalışıyor. Windows 7'nin canını seveyim.

Konu burda modernlikse dediğim gibi modlu windows 10 kullanılmalıdır. 2GB RAM ile gereksiz aksiyona gerek yok :D

Konu burda modernlikse dediğim gibi modlu windows 10 kullanılmalıdır. 2GB RAM ile gereksiz aksiyona gerek yok :D
Konu modernlik değil stabillik ve az kaynak tüketmesi, Windows 8.1 Windows 7'den daha stabil ve daha az kaynak tüketiyor. Tek çekirdek işlemcili bilgisayarımda yıllarca kullandım ve Windows 7'den daha iyi performans aldım. Dediğim gibi kendiniz görmek isterseniz sanal makineden de deneyebilirsiniz.

Windows 8.1 Embedded Industry Pro, Windows 8.1 ailesinin en hafif ve en uzun ömürlü edisyonudur. Microsoft tarafından desteği 11 Temmuz 2023 itibariyle sona erecektir.

Windows Embedded Standart 7'nin yerini aldı ve LTSB 2015 tarafından değiştirildi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı