En hafif Windows sürümü önerisi

Windows 7 hocam en hafifi budur.

Hocam o sizin fikriniz bence kaliteli antivürüsle iş görür.
Windows pazar payı yüksek bir sistem bu yüzden hedefdir kendisi ve her virüs indirip açmayla her zaman bulaşmıyor. Antivirüs sistem açıklarını kapatamaz. Bu sebepten ötürü dediğim gibi bir hesap makinesi ile bile bypass edebilirsiniz. O da sadece hesap makinesindeki bir açıktan bakın. Önemli bir sistem açığında durum daha vahim. Size bunu görsel olarak sunacak materyal ve bilgi artık yok bende fakat Windows gibi bir işletim sisteminde güncellemeler antivirüsden önce gelmelidir. Başınıza bir şey belki gelmiyor diye olmayacağı anlamına gelmez. En azından benim fikrim bu şekildedir.

Hocam haklı olabilirsiniz beni de ikna ettiniz.

Selamlar tekrar. Bilgisayara hem windows hem de bahsettiğiniz linux işletim sistemlerinden briini beraber jurabilir miyim? Boot ederken istediğimi seçerek istediğim OS'e geçebiliyordum sanırsam. Mümkün mü böyle bir şey?

@Recep Baltaş daha önce siz de bir netbook diriltmiştiniz ve Windows 10 kurmuştunuz. Performansı nasıldı? Siz en akıcı Windows'un hangisi olduğunu düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Mümkündür önce Windows kurulu olmalı eğer önce Linux'u kurarsanız sonra Windows kurarsanız bu durumda GRUB gittiği için sıkıntı verecektir. Gene yapılır ama ekstra uğraş gerekir. O yüzden önce Windows sonra Linux kurunuz. İnternete dualboot linux kurma gibi aramalar yaparsanız. Sonuca ulaşırsınız diye tahmin ediyorum. (Aman diyeyim technopat ubuntu kurulum videosuna bakmayın. O kadar cahilce ve bilgisizce hazırlanmış bir video ki her şey yanlış anlatılıyor.) Zaten çoğu dağıtımda Windows'un yanına kur diye bir seçenek geliyor. Biraz araştırın gerisinde yapamazsanız yazın yardımcı olayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…