En hızlı bir şekilde Almanca nasıl öğrenilir?

Kerim_37

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 13700HX
Rtx 4080
Arkadaşlar benim annem 19 sene Almanya Stuttgart'ta yaşadı. C2 seviye Almanca, C1 seviye İngilizcesi var. Almanya'ya iş başvurusu yapıyor. Onu kabul ediyorlar ama benden C1 seviye Almanca istiyorlar. En kolay ve en hızlı bir şekilde Almanca'yi temelden nasıl öğrenebilirim? Lise 2'ye gidiyorum. Bilen birisi söylerse sevinirim.

Maruz kalirsan 6 ay 1 yil arasinda ogrenirsin. Her dilde ayni kural zaten maruz kalma. Almanca İngilizce gibi 2-3 ayda B1 yapilabilecek bir değil.

Zaten annenin orada eli varmiş git orada yaşa ogrenirsn.

Annenizden yardım almalısınız.

Yanlış anlamayın ancak annenizin C2 seviye Almanca'sı varmış. Tavsiyeyi ondan alsanız daha iyi olmaz mı?

Bilmekle eğitmek aynı şey değil gibimd geliyor ayrıca annem Almanya'da yaşayarak öğrendi benim öyle bir seçeneğim yok.

En iyi şekilde Almanya'ya gidip kalarak öğrenirsin. Annen zaten yıllarca orada yaşamış ise birebir konuşarak öğrenirsin annen ile.

Kurs kabul etmiyorlar öğrende gel diyorlar kısaca.

1.Anneniz ile birlikte yaşıyorsanız, anneniz sizden bir şey isterken almanca konuşarak ve beden dilini aktif olarak kullanarak konuşsun. Mesela sofradasınız tuzu isterken, hem tuzu göstererek "Tuzu verir misin" desin. Artık nasıl deniliyorsa. Sende aynı şekilde aynı telaffuz ile annenden tuzu istemeye çalış. Ev işlerinde annene yardım et. Ve annen konuşabildği kadar basit cümlelerle seninle konuşsun. Odanı topla cümlesini almanca söylesin hergün. Sende ona toplayacağım, ödevimi bitirdikten sonra yapacacağım, ya anne hiç canım istemiyor gibi farklı farklı cümleler kurmaya çalış. Yani gün içerinde konuşmalarınızı almancaya dökmeye çalış. Söyleyeceğin cümleleri anneniz bir kağıda yazsın ve onların telaffuzlarına çalış. Bir nevi ezberle.

2.Oturup gramer çalışacaksın.

3. Gramerini bitirdiğin seviyeye ile ilgili short books okuyacaksın.
a.1. okuyuşta çeviriden yardım alarak okuyacaksın.
b.Sonra tekrar aynı kitabı okuyacaksın ama bu sefer çeviriye hiç bakmayacaksın. 2.defa okuduğunda anlamadığın yerler olursa annenden yardım alabilirsin. O cümlenin manasını yarı almanca yarı türkçe anlatabilir.

4. Listening için yapılmış videolar izleyeceksin. Bunuda:
a. 1.kez izle. Altyazılı. Hiç bir şekilde türkçe altyazı olmayacak.
b. Bu linkten altyazısını indir. Ona çalış. 1 kere okuman yetmeyebilir
c. 2.kez izlerken altyazısını kaldır.

Bunu her gün istisnasız bir şekilde yapmalısın. Almanyada da yaşasan bir anda konuşmaya başlamayacaksın. Orda da benzer şekilde almancayı öğrenmek için çalışacaksın.
İşin püf noktası hergün çalışmak aynı şekilde çalıştığın yeri tekrarlamak ve pes etmeden sürekli kendini öğrenmek için zorlamak.

Bu metodun ingilizce versiyonu aş.daki linkten okuyabilirsin. Çeviriden nasıl yardım alacağında linkte yazılı. İngilizce yazılan yerleri almanca olarak okuyabilirsin.

1.anneniz ile birlikte yaşıyorsanız, anneniz sizden bir şey isterken Almanca konuşarak ve beden dilini aktif olarak kullanarak konuşsun. Mesela sofradasınız tuzu isterken, hem tuzu göstererek "tuzu verir misin" desin. Artık nasıl deniliyorsa. Sende aynı şekilde aynı telaffuz ile annenden tuzu istemeye çalış. Ev işlerinde annene yardım et. Ve annen konuşabildği kadar basit cümlelerle seninle konuşsun. Odanı topla cümlesini Almanca söylesin her gün. Sende ona toplayacağım, ödevimi bitirdikten sonra yapacacağım, ya anne hiç canım istemiyor gibi farklı farklı cümleler kurmaya çalış. Yani gün içerinde konuşmalarınızı Almanca'ya dökmeye çalış. Söyleyeceğin cümleleri anneniz bir kağıda yazsın ve onların telaffuzlarına çalış. Bir nevi ezberle.

2.oturup gramer çalışacaksın.

3. gramerini bitirdiğin seviyeye ile ilgili short books okuyacaksın.
A.1. okuyuşta çeviriden yardım alarak okuyacaksın.
B. Sonra tekrar aynı kitabı okuyacaksın ama bu sefer çeviriye hiç bakmayacaksın. 2.defa okuduğunda anlamadığın yerler olursa annenden yardım alabilirsin. O cümlenin manasını yarı Almanca yarı Türkçe anlatabilir.

4. listening için yapılmış videolar izleyeceksin. Bunu da:
A. 1.kez izle. Alt yazılı. Hiçbir şekilde Türkçe alt yazı olmayacak.
B. Bu linkten altyazısını indir. Ona çalış. 1 kere okuman yetmeyebilir.
C. 2.kez izlerken altyazısını kaldır.

Bunu her gün istisnasız bir şekilde yapmalısın. Almanya'da da yaşasan bir anda konuşmaya başlamayacaksın. Orada da benzer şekilde Almanca'yı öğrenmek için çalışacaksın.
İşin püf noktası her gün çalışmak aynı şekilde çalıştığın yeri tekrarlamak ve pes etmeden sürekli kendini öğrenmek için zorlamak.

Bu metodun İngilizce versiyonu aş. Daki linkten okuyabilirsin. Çeviriden nasıl yardım alacağında linkte yazılı. İngilizce yazılan yerleri Almanca olarak okuyabilirsin.

Harikasiniz hocam bakacağım ama tek sorun şu Almanya'ya tam öğrenemeden gidemem çünkü vize verirken sözlü mülakata alıyorlar en azından o seviyeye gelebilmem lazım tavsiyeleriniz için çok sağ olun.

Bilmekle eğitmek aynı şey değil gibimd geliyor ayrıca annem Almanya'da yaşayarak öğrendi benim öyle bir seçeneğim yok.
Zaten eğitmekle öğrenirsin. C2 seviye şaka değil, burada sana verilen tavsiyeler klişe gelir. Gramer öğren, kelime öğren, pratik yap, film / dizi / kitap vasıtasıyla geliştir basit şeyler bunlar. Annenin eğer vakti varsa ve seni o eğitirse olay biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı