3D modelleme ve animasyon ile ilgileniyorum. Eevee kullanıyorum ama daha hızlısı var mı bilmek istiyorum, Lumion'dan yapmak istedim okyanus simülasyonu Lumion'un çok kötü ve HDR'i ışıklandırma konusunda zorluk yaşatıyor. Tam istenilen verimi sağlamıyor, octana renderi duydum ama hiç kullanmadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
E-Cycles veya K-Cycles, Cycles-X kullanabilirsiniz (Sonuç genel olarak aynıydı, denoise olarak minimal farklar gördüm sadece.). Hızlı değiller Eevee kadar, ancak yansıma, fluid vb. bir sahne var ise güzel sonuçlar veriyor. Fakat Eevee için bir alternatif olduğunu pek sanmıyorum, varsa bilgim yok. Test ettiğimde örnek olarak;
1024 Sample x2160
------------------
Normal Cycles:
GPU: 73 C
CPU: 58 C
Total: 02:29
------------------
K-Cycles:
GPU: 70 C
CPU: 58 C
Total: 01:58
----------------------
E-Cycles
GPU: 70 C
CPU: 57 C
Total: 02:00
1024 Sample x1080
------------------
Normal Cycles:
GPU: 60 C
CPU: 60 C
Total: 01:09
------------------
K-Cycles:
GPU: 62 C
CPU: 55 C
Total: 01:36
----------------------
E-Cycles
CPU: 56 C
Total: 01:03
64 Sample x1080
------------------
Normal Cycles:
GPU: 60 C
CPU: 59 C
Total: 00:28
------------------
K-Cycles:
CPU: 55 C
Total: 00:21
----------------------
E-Cycles
GPU: 61 C
CPU: 53 C
Total: 00:18
Sonuçlar bu şekildeydi, genel olarak fikir oluşturmanıza yardımcı olur muhtemelen.
Çok teşekkür ederim kıyaslamalar için ama uzun metrajlı bir animasyon şeklinde yapsam tek karesi bile cycles ile çok uzun sürer gibi eeveeden yurusem iyi olucak gibi.
En hızlı gpu render motoru piyasada olan sanırım Octane. Kendisini kullanmadım benim ekran kartımı desteklemediği için ancak ara sıra bakarım render hız testlerinde zirve kendisi. Diğer yandan evee aslında baya iyi ve realistik sonuçlar verebiliyor sadece lightning kısmını ayarlamaya uğraşmak insanı bunaltıyor biraz. Ancak buna değer kendisi.
Evee küçümsenmeyecek derecede çok iyi. Örnek bir karakter çalışması yapan kişinin ışık bilgisi zirve tabi o ayrı.