En ideal M.2 SSD kaç TB olması lazım?

Makaleler
49
Her şeyimizi M.2 SSD'ye koyacağız diyelim. Ben M.2 SSD olarak en fazla 8 TB gördüm. O da Akakçe'de yazıyor. Asıl demek istediğim ise en ideal kaç TB olmalı?

İdeal bir kullanıcı için bence 1TB yeterli. Ama diyorsan ben oyunları yüklüyorum silmiyorum, biraz da video depolayacagim 2TB iyi olur ama dolduramazsin. En iyi 1TB + 512 GB bence.

Kişiden kişiye değişir. Mesela ben oynadığı oyunları silen, aynı anda çok fazla oyun oynamayan birisiyim. Şahsen bana 500 GB bile yetiyor.

500GB+1TB+1TB+500GB. Evet kulağa biraz saçma geliyor ama açıklayayım.
  1. 500GB M.2 SSD sistem kurulumu ve gündelik programlar için.
  2. 1TB SATA SSD veya M.2 SSD(bütçenize bağlı) oyunlar için.
  3. 1TB HDD saklamak istediğiniz önemli dosyalarınız için.
  4. 500GB ve üzeri bir HDD indirilenler klasörü olarak kullanmak için.
Aslında 1. ve 2. seçenek birleştirilerek sadece 1 tane M.2 SSD alınsa da yeterli olur. Ama ben buna yakın bir konfigürasyon kullanıyorum. Hem her şeyin yeri belli oluyor hem SSD ömrü uzuyor. Önemli depolama ve indirilenler klasörü için ayrı diskleri kesinlikle öneririm ama. Olası bir durumda HDD'den veri kurtarması daha kolay ve daha mümkün diye biliyorum. Ayrıca indirilenler için ayrı bir HDD kullanırsanız da kafanız rahat oluyor.

Maşallah. Ama bu durumda gayet iyi. Bu kadar masraf etmeye değer mi?

Maşallah. Ama bu durumda gayet iyi. Bu kadar masraf etmeye değer mi?

Yani HDD tarafının bence çok bir masrafı yok, ikinci el alabiliyorsunuz onları testleri yapıldı ve o zamana kadar sorunsuz çalıştıysa sorunsuz çalışmaya devam ediyorlar. SATA SSD zamanında Temu'dan kodak marka almıştım şans eseri sorun çıkmayanlardan birisi benimkisi. Dediğim gibi 500 GB M.2 + 1TB SATA SSD yerine sadece 1 tane M.2 SSD almak daha mantıklı olabilir. 2 tane de yanına 500GB HDD alırsanız tamamdır. Şu anda ne kadar oldular bilmiyorum ama ikinci elde hurda parasına satılıyorlardı HDD'ler bir ara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…