En iyi antivirüs programı nedir?

@Ceasar128, birçoğu zaten ya saçma eski methodlarla test yapıyor ya da taraflı davranıyor. Ben AV-Comparatives'e bakarım sadece geriye kalan sitelere güvenmem.

Son yıllarda Kaspersky'nin zayıfladığı bariz belli zaten. Yine de hâlâ sektörün en büyüklerinden.

Emsisoft test ettinizmi hiç? Kullandığım Discord'ta öneriliyor.
Emsisoft'un Emergency Kit aracını second opinion scanner olarak kullanmanızı öneririm. Doğrudan antivirüsünü önermem.

Emsisoft test ettinizmi hiç? Kullandığım Discord'da öneriliyor.
Emsisoft konusunda Bitdefender test sonucunu referans alabilirsiniz ayni motor. Ayrica Arkadasin dedigi gibi kullanin.

@Ceasar128, birçoğu zaten ya saçma eski methodlarla test yapıyor ya da taraflı davranıyor. Ben AV-Comparatives'e bakarım sadece geriye kalan sitelere güvenmem.
Computer Solutions'a bakabilirsiniz.

Defender. Herkes kötülüyor ama işe yarıyor. Biraz bilinçli kullanıcı olarak ve korsan uygulama kullanmayan biri için birebir bir av.

Windows Defender kastediyorsan bunu oku.
NOT: ChatGPT ile çevirdim! Kaynak: PC help hub Discord

Windows Defender hiç yoktan iyidir. Dişe atılan bir tekmeden iyidir.

NOT: Windows Defender ve Microsoft Defender farklı ürünlerdir.

Ama yine de yeterli değil.

Buradaki bağlam şu: Bilgisayarınızı korumak için, ücretsiz olanlar da dâhil olmak üzere, pek çok başka ürün var.

Defender'ın tespit edemediği çok sayıda teknik var; ayrıca devre dışı bırakılması da çok kolay. Geçimim müşterilerimin güvenliğine bağlı — onları Defender ile bırakmayı asla düşünmem. Defender'a güvenen ve sonradan ele geçirilmiş pek çok müşteri devraldım. Sistemlerini yeniden güvenli hâle getirdim ve Bitdefender (gravityzone) gibi ürünlerle çok daha iyi korudum.

Defender'ın hedef alındığına dair iyi bir örnek:
Hackers used new Windows Defender zero-day to drop DarkMe malware

Özet:
  • Windows Defender'da bir davranış engelleyici (behavior blocker) yoktur; bu da pratikte sıfırıncı gün (Zero-day) zararlı yazılımlarına karşı neredeyse hiç koruma olmadığı anlamına gelir. Hem Bitdefender hem de Kaspersky davranış engelleyiciye sahiptir. Bahsettiğim ücretli antivirüslerin çoğunda davranış engelleyici vardır; ESET hariç.
  • Windows Defender'ı devre dışı bırakmak çok kolaydır. Tek bir PowerShell komutu yeterlidir. Gördüğüm pek çok zararlı yazılım, PowerShell komutları kullanarak Windows Defender'a hariç tutmalar ekliyor. Diğer antivirüslere hariç tutma ekleyebilen bir zararlı yazılım görmedim.
  • Windows Defender hatalıdır. Bu kanalda pek çok kişinin, zaten kaldırmış oldukları tehditler için neden hâlâ bildirim aldıklarını sorduğunu görüyorum. Bu, çok uzun zamandır var olan ve Microsoft'un hâlâ düzeltmediği bilinen bir Windows Defender hatasıdır. Bir diğer yaygın hata da Defender'ın zararlı yazılımı kaldıramaması ya da bunun için birden fazla yeniden başlatma gerekmesidir. Bunu av test videolarında görebilirsiniz. Windows Defender'ı test etmek çok uzun sürer çünkü her tehdidi arayüzden tek tek manuel olarak silmeniz gerekir.
  • Windows Defender, siber suçluların en çok hedef aldığı antivirüstür. Blackhat forumlarındaki paylaşımları okursanız, asıl bypass etmeye çalıştıkları Av'nin, çok büyük pazar payı nedeniyle, Windows Defender olduğunu hemen fark edersiniz. Avast, Kaspersky gibi üçüncü taraf Av'leri de aşmaya çalışırlar ama bu ana öncelikleri değildir. Ayrıca Windows Defender'da davranış engelleyici olmadığını bildikleri için, zararlı yazılımlarını gizlemek üzere özel bir Crypter kullandıklarında Defender'ı aşmak çok kolaydır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı