En iyi AOSP ROM hangisi?

barzbug

Zeptopat
Daha fazla  
Ben sahsen Pixel diye biliyorum ama sanirim gelistirilmesi iptal olmus artik... Sizce en iyi AOSP ROM hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PixelExperience artık derlenmiyor. Durdurdular. Şu AOSP ROM'u daha iyidir diyemeyiz. ROM'u derleyen kişiye bağlı bu. En iyilerinden biri Lineage OS. Diğerlerini de deneyip göreceksin.

Ben sahsen Pixel diye biliyorum ama sanirim gelistirilmesi iptal olmus artik... Sizce en iyi AOSP ROM hangisi?
Cihazdan cihaza değişir ama ben AOSPA ile Lineage tercih ediyorum.

Bence LineageOS ve crDroid ben eski S4 mini telefonumda LineageOS'un Android 9 olanınınkullanıyordum ve kendi yazılımından daha optimize idi.

Superior OS
Voltage OS
Proton Plus (Yeni adıyla genesis OS)
Project Elixir
Bananadroid
Bootleggers ROM

Bu üstte saydığım ROM'lar bana göre en iyisi akıcılık olarak. Özellik bakımından crDroid ve Evolution X kadar çeşitli değildir.

Peformans açısından crDroid.
AOSP'den farkı olmayan kısaca leş. LineageOS.
En ağır ROM: Pixel PixelExperience.

AOSP'dan farkı olmadığı için neden LineageOS leş oluyor?

UI Özelleştirmeleri yüzünden crDroid LineageOS'a göre daha unstable çalışıyor. Kullanılan kernelin de etkisi var tabii.

Peformans açısından crDroid.
AOSP'den farkı olmayan kısaca leş. LineageOS.
En ağır ROM: Pixel PixelExperience.

Bu sıralama ROM'un geliştiricisine göre çok değişiyor bence. Ayrıca lawnchair başlatıcısında hala birçok sorun var neden kullanıyorlar bilmiyorum. Benim sıralamam:
Pil ömrü ve stabilite için en iyisi: Arrow OS ve LineageOS.
Özelleştirme için: crDroid ve Project Elixir.

Crdroid.

Gizlilik amacı varsa yani cihaz yalnızca günlük işler amacıyla kullanılmıyorsa /e/os. AOSP tabanlıdır ancak kendi launcherlarını üretiyorlar, AOSP'ye göre daha hafif. Gizlilik amaçlı bir ROM.

crDroid.

Gizlilik amacı varsa yani cihaz yalnızca günlük işler amacıyla kullanılmıyorsa /e/os. AOSP tabanlıdır ancak kendi Launcher'larını üretiyorlar, AOSP'ye göre daha hafif. Gizlilik amaçlı bir ROM.

Keşke A34 içinde olsaydı hocam crDroid. Güzel duruyor fakat hiçbir AOSP ROM'da A34 desteği göremedim. Güncelleme almayı bırakınca geliştirilir bunun için ROM'lar umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…