En iyi F/P anakartlar hangileri?

Üzerinde kullanacağınız işlemciye göre değişir. OC için Gigabyte anakartları mantıklı. Faz sayıları çok oluyor. Ama düşük bir işlemci için, ya da OC işlemi yapılmayacaksa giriş seviyesi bir anakart alınır, düşünmeye gerek yok.

Bence en ucuz olan alınacaksa kesinlikle m2 portu olanlara bakılmalıdır. Bu saatten sonra dümdüz anakart alınmaz. Birde anakartlarda gördüğüm kadarıyla çipseti aynıysa giriş seviyesi ile üst seviye arasında aşırı bir fark olmuyor. Ses kartı, mosfet sayısı, RAM slotu vs. gibi farklar oluyor.

Ben şahsen B450M-A PRO MAX'i pek önermiyorum hazır sistem harici alıyorsanız eğer.
4 pin CPU ek güç girişi olması üzüyor, ayrıca anakartın kendi kronik sorunu mu denir yoksa başka bir şey mi denir bilmiyorum ama anakart sensör sıcaklıkları nedense 110 derece falan oluyor.
Bazen de CPU sıcaklığı 127 derece gözüküyor, ama neden kapanmıyor :D.

Neyse, konumuza dönecek olursak... Ben de B450(M) Pro4 öneriyorum çünkü ARGB girişi olan B450 chipsetli anakartları bulmak biraz zor, B450 Gaming X ve B450 AORUS serisi anakartlarda bulunabiliyor ama onların üstüne çıktığında biraz zorlaşıyor. Mesela TUF B450-PRO GAMING, B450 TOMAHAWK MAX gibi anakartlarda neden yok :D.
ROG STRIX B450-E GAMING veya B450 GAMING PRO CARBON (MAX) AC gibi anakartlarda var ama :D. Ortası yok bu işin.
Biraz boş yapmış olabilirim, ARGB girişi benim için önemli.

İdare edecek en iyi anakart bence de arkadaşların çok güzel açıkladığı gibi B450M A-Pro MAX değil, Gigabyte B450M S2H.

ARGB girişi önemliyse ASRock B450M Pro4, ASRock B450 Pro4 gibi anakartlar.

Ancak Ryzen 7 3700X gibi işlemciler kullanılıp hele üstüne overclock yapılacaksa, en az MSI B450 A-Pro MAX, Gaming Plus MAX, Tomahawk MAX gibi anakartlara bakılmalı. Overclock için Gigabyte B450 serisine çok yaklaşmamak lazım. X570 Aorus Elite'da ne kadar iyiyse B450'de tam tersi problemleri var, termal tasarım olarak konuşuyorum tabii ki.

Öte yandan B450 anakartlarda güzel ses yongasına sahip olan ASUS TUF B450 PRO var. Arkadaşım kullanıyor oldukça memnun.

Ama bu iş tamamen tercihe ve kullanım amacınıza göre. Ben B450 serisinde MSI anakartları tercih ediyorum. X570'de ise Asus ve Gigabyte iyi işler çıkarıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı