En iyi kalite için video Player önerisi

231981

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar videoları ve filmleri en üst kalite de hangi program ile izleyebilirim? Bunun yanında codec vs kurmam gerekiyor mu? Deneme için potplayer ve VLC kurdum. Önerisi olan var mı?

VLC Player ve k-Lite codec pack iyidir. İzlediğiniz video ve filmlerin çözünürlüğü kötüyse oynatıcının yapabileceği pek bir şey yok.

Mesela 1080p bir film seçtim potplayer ve VLC ile açtım yan yana getirdim VLC'de renkler biraz daha canlı doygun geldi bana. Çözünürlük ve kalite olayını biliyorum kaliteli videolar da maksimum görüntü kalitesini almak benim amacım.

Windows 10'ya da 11 kullanıyorsanız Video kayıttan yürütme ayarlarından "Videoyu iyileştirmek için otomatik olarak işle" özelliğini aktif edebilirsiniz. Ayrıca monitörünüz HDR destekliyorsa aynı sekmeden HDR'yi de açabilirsiniz. Bu iki ayar az da olsa videonun kalitesini yükseltir. Dediğim gibi oynatıcı ayarlarından da birkaç değişiklik yapılabilir fakat kalitede belirgin bir fark olmaz.

Son düzenleme:
mpv media player, sade ve basit kısayoller ile kullanılması güzel. SMPlayer, mpv'nin daha gelişmiş hali daha çok özellik barındırıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı