En iyi Linux dağıtımı hangisi?

ABONIM

Femtopat
Daha fazla  
Sizce en iyi Linux dağıtımı hangisi ve neden?

En iyi Linux dağıtımı diye bir şey yok ve olmayacak. Başlangıç için en iyisi olur, özellik için en iyisi olur, kaynak tüketimi en iyisi olur fakat en iyi Linux dağıtımı diye bir şey olmaz.

Kişiden kişiye değişebilir, kullanım rahatlığı her Distro'da farklı.
Bana göre Arch Linux, çünkü oldukça sade ve ne yüklediğimi biliyorum.

En iyi Linux dağıtımı diye bir şey yok ve olmayacak. Başlangıç için en iyisi olur, özellik için en iyisi olur, kaynak tüketimi en iyisi olur fakat en iyi Linux dağıtımı diye bir şey olmaz.

Öznel ve kişisel fikrimizi sormuş zaten konu sahibi hocam.

Deklaratif, tutarlı ve tekrarlanabilir olmasından dolayı NixOS bana göre en iyisidir. Birkaç komutla tüm programlarım, ayarlarım hazır hale geliyor. En büyük ve güncel paket deposuna sahip olması da bir artı.

Son düzenleme:
Linux'te yeniyseniz Debian tabanlı Ubuntu ile başlamanızı tavsiye ederim, daha sonra iyice alışınca direkt Debian'a veya diğer Debian tabanlı distrolara (dağıtımlara) veya farklı tabanlı distrolara da zevkinize ve ne istediğinize bağlı olarak geçebilirsiniz. Mesela SteamDeck Windows yerine Arch tabanlı kendi sistemleri SteamOS kullanıyor. Bunun gibi distroları karşılaştırmak isterseniz güzel bir site var: https://distrowatch[.]com

Deklaratif, tutarlı ve tekrarlanabilir olmasından dolayı NixOS bana göre en iyisidir. Birkaç komutla tüm programlarım, ayarlarım hazır hale geliyor. En büyük ve güncel paket deposuna sahip olması da bir artı.
Her gun tekrar kurulum yapmadigimiza hatta ayni kurulumu yillarca kullanabildigimiz icin bu gercek anlamda en iyiyi belirlemek icin gecerli bir sebep olmasa gerek.

OpenSUSE Tumbleweed. Kendisine çok benzeyen Micro OS'i kullanıyorum, basit, otomatik güncellenebilen ve düzenli olarak güncellenen bir yapıda olup bozması ve bozulması zor olan bir dağıtm olup bozulsa bile eski bir yedeğe dönülerek çok rahat bir şekilde kurtarılabilen bir dağıtım.

En başlangıç dostu Ubuntu, Linux Mint
En stabil ve karalı olan Fedora
En güncel ve özgür olan Arch Linux
Geliştiriciler ve Hackerler için en uygunu Kali Linux...
Her ihtiyaca kulanıcıya özel Linux varyasyonları var. Önemli olan sizin ne istedğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…