En iyi Lithophane nasıl yapılır?

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir Lithophane yaptım ama daha iyi nasıl yapabilirim diye size sormak istedim.
Bu benim yaptığım;

Bu da olmasını istediğim;

Konu hakkında bu şekilde bir video var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce istediğim gibi sonuç almam için ne yapabilirim, ne yapmalıyım?

Lithophane ayarları için kurulmuş siteler mevcut, ücretsiz, istediğin görseli ekleyip oluşturabiliyorsun, başkasının STL'ine ihtiyaç duymazsın, bir araştır istersen.

O tip siteler lithophane üzerindeki girinti/çıkıntıların min ve max olabileceği değerleri girmeye izin veriyor, en önemli noktalardan biri bu. 0.6-2.8mm gibi değerler genelde kullanılıyor ama yaratmak istediğin etkiye göre oynamalar yapabilirsin. Mesela istediğin görsel için 2.8mm'den çok daha kalın olması gerek çünkü siyah baskın.

Bulduğun STL'deki parça boyutlarını değiştirirsen bu değerler de değişir, daha küçük basmak istediğinde kalınlık da azalacağından görsel bozlaşır.

Eklediğin baskının Thingiverse linkinde baskı için ayarlara ait link mevcut.

Ten rengi filament varsa onunla dene, daha az kalınlıkla kurtarabilirsin.

Son düzenleme:
Gerçekten çok donanımlı bir insansınız bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Zaten ben aldığım baskıyı itslitho adlı siteyi kullanarak almıştım ama milimetre ayarı yapmamıştım.

Hocam mesela benim istediğim görselde 2.8mm'den daha kalın olmalı çünkü siyah baskın diyorsunuz ya işte bunun gibi detayları, düzenlemeleri öğreneceğim bir YouTube videosu vs var mı? Yani bu işin detaylarını öprenebileceğim kaynak varsa önerebilir misiniz?

Rica ederim.

Açıkçası ben derinlemesine bir kaynak arayışına girmemiştim, Thingiverse'deki örneklerin bazılarında slicer ayarlarına kadar değiniliyor ya da yorumlardan çok daha iyi bir nokta yakalayabiliniyor, özetle oradan buradan yaptığım çıkarımlar sadece. İyice kavramak istiyorsan aynı baskıdan farklı ayarlarda defalarca alırsan nokta vuruş yapabilirsin ama o kadar zaman harcamak ister misin bilemem. Belki local baskılar daha iyi olabilir o durumda.

Burada aldığın baskının hazırı var, verdiği linklerde bazı printerlar için slicer ayarına kadar gidilmiş.

Hocam bu lithophaneni yapan kişi şöyle bir not eklemiş; "If you want the "Blaze" hot look you need to print in an off white material and then backlight it with a warm white led and cool white led for extra contrast."
Off white (kırık beyaz) bir filament kullanılması gerektiğinden bahsediyor ama bu tam olarak hangi renk anlayamadım.

Standart beyazın azcık griye yaklaşmış hali gibi ama bu renk filamenti nereden alabilirim bilmiyorum.
Sizce bunlardan birisi olabilir mi?
Esun PLA+ Filament Beyaz (soğuk beyaz seçeneği de var.)

İçerdiği sarı ve gri miktarına göre tonu değişir. Filament renginden ziyade ışık geçirgenliği ve kullanılan ışık(lümen, renk, sıcaklık, adet, konumlandırma vs.) ile ilgili. Aşağıdaki pembe bölgeler neredeyse aynı kalınlıkta, buna rağmen sağdaki görselde işaretli bölgeler arasında belirgin fark var.

Yeni bir baskı ya da filamente geçmeden önce yerinde olsam ışıklandırmayı akıllı telefonla yapardım, sarı turuncu arası bir renk ya da başka renkler ile deneyebilirsin. Led kullanacaksan çok parlak olmasına gerek yok.

Son düzenleme:
Hocam burda dediğim gibi sıcak beyaz PLA almak istiyorum. Hep porima kullandığım için başka bir marka yerine yine porima Filament kullanmak istiyorum. Porima ın naturel renkte filamentin var. Siz bundan hiç kullandınız mı? Kullandıysanız fotoğraf atabilir misiniz? Bazı fotolarda sıcak beyaz renkte gibi görünürken bazılarında daha beyazdan uzak bir renkte gözüküyor. Porima dışında sıcak beyaz için ESUN almayı düşünüyorum. Sizin bir tavsiyeniz var mı?

Bende var ama açmadım bendekileri. Naturel dedikleri renk katılmamış ürünler.

Bence alevli litofanlar için ten rengi kullan beyaz yerine. Bir ara deneme yaparsam görsel atarım. Porima beyazı kireç beyaz, aşağıdaki Porima beyazı.

@Salih Gürbüz

Ten rengi ile basıyorum, litofanı ben kendim ayarladım litofan sitelerinin birinde.

Son düzenleme:
Teşekkürler, normalde bu tip baskıyı rafa koymadığım için ufak bastım, büyük olunca detaylar daha da iyi olacaktır. Birkaç farklı ışık kaynağı ile istediğin sonucu alabileceğini düşünüyorum.

Malzeme Microzey PLA, Porima'nınki eskilerin oyuncak bebek plastiği renginde olduğu için onu sevmedim, Microzey yerine başkasını da deneyebilirsin, ipliklenmesi eskiye göre bana artmış gibi geldi. Katman yüksekliği 0.12mm, hızları kafama göre ayarladım, hız dostu değil, bu şekilde 3 saatte bastı, full duvar bastım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Görselin ilk hali:

Ben biraz kontrastla vs. ile oynayıp bu halde kullandım:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…