En iyi ping veren ISS önerisi

Arkadaş SS atarsa göreceksiniz.

Bu arada Almanya sunucusunda 40 ping alır demedim. Alacağı minimimum sabit ping değeri 40-42 olarak ölçülüyor. Kafalar karışmasın.

Kaynak: CS GO'da Türkiye'de görülebilecek en düşük ping

Der Meister adlı kullanıcının ping değerleri. Fiziken Türkiye'den bu değerleri almak imkansız değil. Fakat çok nadir. Herkese aynı kalitede bağlantı tanımlamıyorlar.

@Takeshi Kovacs Sizin attığınız aslında uçuk bir örnek çünkü bu gerçekten çok ama çok nadirdir. Normalde o kadar düşük olmaz ama Edirne'de oturan birisi o pingleri alabilir belki çünkü batıya yakın. Attığınız kişi İstanbul'dan almış sanırım.

Bu arada şahsi fikrim net graph 1 gerçek pingi göstermiyor. Çünkü diğer oyunlarda CMD üzerinden atılan tracert testi ile oyun içindeki ping değeri birebir eşleşiyor. CS:GO'da da 146.66.155.1 IP adresine tracert/ping atıp görebiliriz değeri ki bu değer TAB'daki değerle birebir örtüşüyor. Fakat net graph 1 10 ping fazla gösteriyor. Ayrıca dikkat edin el başladığında falan birden bire ping değişiyor net graph 1'de. Böyle bir şeyin olması imkansız. Demek ki doğru olan TAB'daki ping.

Bazı yanlış anlaşılmalar var. İzninizle düzeltmek isterim.

1) İnternet yurtdışı çıkışları en batıdan değil, İstanbul'dan çıkıyor. Yani Edirne'deki kullanıcılar genelde İstanbul'dakinden fazla ping alırlar.

2) CS GO'daki skorboard pingi ile ICMP yoluyla CMD üzerinden yaptığınız ping aynıdır.(vie.valve.net değil, 3.seçenekte açıkladım) +graph komutu ile ortaya çıkan parametreler ICMP pingi ile uyuşmuyor, arkadaşın da dediği gibi +10-12 ms'lik bir ekleme oluyor. Bu eklemenin içeriğini araştırsam da net bir bilgi bulamadım. En azından Valve tarafından paylaşılmış bir bilgi yok sanırım. Fikir yürütecek olursam sunucunun tazeleme hızı gibi, ağ gidiş-geliş hızından bağımsız değerler bunu etkiliyor olabilir. Hangi ping değeri daha gerçekçi derseniz ben +graph derdim. Çünkü dikkat ettiyseniz oyunu alta alıp tekrar döndüğünüzde o değerde bir oynama oluyor. O yüzden daha hassas ve gerçekçi olduğunu hissediyorum.

3) 146.66.155.1 yani vie.valve.net sunucusu, %99.9 ihtimalle maç içinde kullanılan bir sunucu değil. Yani bu 146.66.155.1 sunucusuna olan pinginiz ile maç içindeki pinginizin örtüşmemesi çok doğal. Çünkü maç sunucuları, bu test sunucularından farklıdır. Eğer oynadığınız maçın sunucusunu tam olarak öğrenmek istiyorsanız "Wireshark" adlı programı kullanmanızı öneririm. Bilgisayarınızın anlık olarak aldığı/gönderdiği paketleri ve bu paketlerin hedef adreslerini size gösterir.

Bende onu diyorum zaten. %99 40-42 arası ping altına düşmez.

Yazdığım Yazı;

Eki Görüntüle 1606340
Hocam yazdığınız yazının doğruluğuna katılıyorum da söylediğiniz sözler birbiriyle örtüşmüyor. Zaten %1'lik kısmın daha düşük ping aldığını kabul etmişsiniz daha sonraki cümlede neden kanıt istiyorsunuz?

Çünkü hiç 40 altı ping alan fotoğraf görmedim. %1 küçük bir değer sonuçta. Kağıt üzerinde 40 altı ping alınabilir ama görmeden birşey demek zor.

Bu arada şahsi fikrim net graph 1 gerçek pingi göstermiyor. Çünkü diğer oyunlarda CMD üzerinden atılan tracert testi ile oyun içindeki ping değeri birebir eşleşiyor.
Tam tersi.

1) İnternet yurtdışı çıkışları en batıdan değil, İstanbul'dan çıkıyor. Yani Edirne'deki kullanıcılar genelde İstanbul'dakinden fazla ping alırlar.
Dediğiniz doğru olabilir, bunu bilmiyordum.
146.66.155.1 ile oyun içinde aldığım pingler örtüşüyor. Maç içindeki sunucu IP adresi farklı olabilir ama oyun içi pingle örtüşüyor neredeyse. Hocam ben de bilgi bulamadım ama dediğiniz gibi muhtemelen bazı etkenleri ekliyor o yüzden öyle çıkıyor. Net graph daha gerçekçi olabilir ama diğer oyunlarda da gördüğümüz ping değeri TAB'daki ile aynı. Ona bakarsak monitörün gecikmesidir falan uzar da gider. Mesela Valorant'ta oyun içi 40 alıyorum ben CMD'den de ping atınca aynı değer çıkıyor. Net graph gibi bir ayar olsaydı orada da daha yüksek gösterirdi.
TAB ile örtüşüyor hocam. Maç içi sunucular farklı olabilir ama neredeyse aynı çıkıyor.
Yukarıda açıkladım. Hiçbir oyun bu şekilde hesaplamıyor pingi. LoL'den Valorant'tan tutun da diğer oyunlar hepsi. Gerçek aldığımız ping değeri TAB'daki değer ancak oyunda daha fazla gecikme yaşıyoruz çünkü başka etkenler de var. Ona bakarsak monitör de gecikme oluşturuyor onu da katın o zaman. Eğer sizin dediğiniz gibi hesaplanacak olursa bütün oyunlardaki ping değerlerine +10-15 eklememiz gerekiyor.

Valorant ve LoL'de TR sunucuları var diye biliyorum. Bundan kaynaklanıyor olabilme ihtimali var. Tracker test gerçek ping değerlerini tam tamına vermez.

Valorant ve LoL'de TR sunucuları var diye biliyorum. Bundan kaynaklanıyor olabilme ihtimali var. Tracker test gerçek ping değerlerini tam tamına vermez.
%100 doğru vermiyor zaten ama çok yakın sonuç çıkıyor tracert testleri. LoL ve Valorant'ın de yabancı sunucuları var. Tracert attığımız zaman gelen ping ile oyun içi ping çok benziyor. 1-2 ms oynuyor.

Demek istediğim şey şu, sizi anlıyorum. Evet, bizim gerçekte yaşadığımız gecikme değerine net graph daha yakın muhtemelen çünkü başka etkenler de vardır işin içinde. En basitinden monitör gecikmesi bile eklenebilir buna ki ortalama 5-8 ms'dir bu değer. Ancak "ping" dediğimiz şey sizin dediğiniz şekilde hesaplanacak olsaydı sadece LoL ve Valorant da değil neredeyse tüm oyunlardaki ping değerlerine +10-15 eklememiz gerekecekti.

Demek istediğim şey şu bizim oyunlarda "ping" diye tabir ettiğimiz şey TAB'daki değerdir. Bu, tüm oyunlarda da böyledir ama "gecikme" dediğimiz zaman işin içine başka etkenler de girdiği için ping değerine daha fazla eklememiz gerekir.

net graph'ın nasıl hesaplandığını bilseydik daha kesin konuşabilirdik. Dediğim gibi bende mesela el başladığında net graph'daki ping birden düşüyor mesela. Normal şartlarda böyle bir şey olmaması lazım.

Net graph FPS, ping ve server değerlerini gösterir. Anlık olarak internetiniz kötüleştiğinde net graph yazılarını kırmızı renkte görebilirsiniz. Bu yaşandıktan sonra hemen taba basarsanız ping değerinizin birkaç saniye sonra arttığını göreceksiniz. Yani kısaca net graph daha belirleyici. Veriyi daha önceden çekmesi muhtemeller dahilinde. Çoğu insan net graph açık oynar ve örnek olarak Almanya sunucusuna bağlandığını farz edelim. Taba basınca 50 gözükse bile net graphtaki değer 60 felandır ve 60 ping ile oynadığını söyler çoğu. Aynı zamanda net graph doğru bilgiyi vermiyor ise neden çoğu kişi taba basmak yerine net graph komutu kullansın.

Konu hakkında daha bilgili biri konuyu aydınlatırsa iyi olur yoksa sabaha kadar bir sen yazarsın bir ben uzar gider. İyi günler dilerim konuyu takipteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…