En İyi Ses Hangi Jak Çıkışından Alınır?

Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Elimizde stereo ya da 7.1 jak girişli kulaklık olduğu farz edelim. Hangi jaktan daha kaliteli ses alırız gelin hep birlikte tartışalım. Aşağıdaki seçeneklere göre iyiden kötüye bir sıralama yapmanızı istiyorum;
  • a) Kasanın ön panelinde bulunan kulaklık çıkışı
  • b) Kasanın arkasında bulunan anakart kulaklık çıkışı
  • c) Kasanın arkasında bulunan anakart hoparlör çıkışlarına bağlı 5+1 ses sistemindeki kulaklık çıkışı
  • d) Ekran kartına DP kablo ile bağlı olan monitördeki kulaklık çıkışı
  • e) Ekran kartına HDMI kablo ile bağlı olan monitördeki kulaklık çıkışı
Örnek sıralama:
b = c > a > d = e
a = b = c = d = e

Yorumlarınızı bekliyorum.​

Son düzenleme:
Ses performansı olarak ön ve arka çıkışlar eşit olsa bile, mikrofonumu arka porta taktığım zaman gain +10'da bile olsa çok az cızırtı gitti için ilk sıralama anakart var.

Ardından ön portlar geliyor.

Ardından ise arka portlara bağlı hoparlörün çıkışları geliyor, sebebi ise bazı kulaklıklarda sesi tam veremiyorlar, tokluğu yakalayamıyorum. Mikrofonda gain vermeye gelmiyor, olduğu gibi "cızz bız" şeklinde gidiyor...

Arından ise monitörden alınan ses geliyor. Belki yoklukta hayat kurtabilir ama kesinlikle bazı kablolu kulaklıkları anakartın kendi çıkışı kadar güzel besleyemiyor.

Kalite bakamından kendimce böyle sıralıyorum.

Tabii ses meselesi zevk meselesi, kimi sadece yön hissiyatı ister, kimi dolgun bass ister vs. liste uzayıp gidiyor...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı