En iyi TN monitör nedir?

furkisko

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba TN panel 165-240Hz aralığında HDMI 2.1 destekli monitör önerir misiniz?
Laptopa bağlayacağımdan DisplayPort kullanamam(kullanılıyorsa yardımcı olabilirsiniz🤗)

Arkadaşlar merhaba TN panel 165-240Hz aralığında HDMI 2.1 destekli monitör önerir misiniz?
Laptopa bağlayacağımdan DisplayPort kullanamam(kullanılıyorsa yardımcı olabilirsiniz🤗)
HDMI to DP kullanabilirsin. Bir de neden TN panel?

VA da çok ghosting var IPS de gecikme süresi fazla ve rekabetçi oyunlar oynuyorum. Bu yüzden en iyi seçenek TN

7-8 bin ama 165hz yeterli
IPS eskisi gibi değil. Artık 0.5 ms ler konuşuluyor. Eskiden IPS panel için 4ms 5ms gerçek değerler varken CSciler TN panele yöneliyordu. Ancak şuan durum çok değişti. TN paneller makine sanayi endüstrisinde ucuz fiyatlı olması nedeniyle daha yaygın kullanılıyor.

IPS eskisi gibi değil. Artık 0.5 ms ler konuşuluyor. Eskiden IPS panel için 4ms 5ms gerçek değerler varken CSciler TN panele yöneliyordu. Ancak şuan durum çok değişti. TN paneller makine sanayi endüstrisinde ucuz fiyatlı olması nedeniyle daha yaygın kullanılıyor.
IPS hakkinda söylenen 0.5ms ya da 1ms degerlerinin çıkabildiği en yüksek değer olduğu ortalamasının 4-5 ms arasinda gidip geldiği söyleniyor. Aynı zamanda Tn paneller çok bulunmuyor ve fiyatı oldukça yüksek, kararsızım.

IPS hakkinda söylenen 0.5ms ya da 1ms degerlerinin çıkabildiği en yüksek değer olduğu ortalamasının 4-5 ms arasinda gidip geldiği söyleniyor. Aynı zamanda TN paneller çok bulunmuyor ve fiyatı oldukça yüksek, kararsızım.

Aradaki 1ms fark için monitörün tüm renklerinden feda etmek saçma.
IPS panel alın.

IPS hakkinda söylenen 0.5ms ya da 1ms degerlerinin çıkabildiği en yüksek değer olduğu ortalamasının 4-5 ms arasinda gidip geldiği söyleniyor. Aynı zamanda Tn paneller çok bulunmuyor ve fiyatı oldukça yüksek, kararsızım.
TN panellerin çok bulunmamasının sebebi artık monitörler için yaygın üretilmiyor olması. Tıpkı plazma tv gibi. 40.000TL'ye satılan plazma tv gördüm, alan nostalji için mi alacak bilmiyorum ancak 2000TL bile etmez.

TN panel de öyle, 2-3 seneye kadar gaming ya da standart amaçla kullanımı olmayacak. 0.5 - 1ms gerçek değeri olan monitörler var.

Örnek:
1ms MPRT 1ms GtG

0.5 ms

Technopat Haberler

Geri
Yukarı