En iyi yarış oyunları incelemesi

NFSMW2 zamanına göre harika bi oyun.
Şu virajları dönebilmek için frene dokunup yanlamak dışında başka şekilde virajları dönemeyen fiziğe sahip olan MW2 mi yahu oyun bize zorla Aventador'la virajlarda drift yapmaya zorluyor.
Yapmayın hocam MW(2005) bile kat ve kat daha kaliteli.

Dirt 2.0 almıştım oyun çok zor. Dirt 5 çok güzele benziyor, hem rakiplerle birebir yarışabilmek çok iyi bir duygu, Dirt 2.0 sadece zamana karşı.

Forza Horizon 4 oynarsan incelememi anlarsın bence.

Her arabanın viraj dönme kabiliyeti farklı, her arabanın önden çekiş ya da arkadan itiş motoruna göre fizik ayarlamışlar.

Ben normalde NFS mw hayranıyım fakat bu oyunda aşmışlar.

The Crew 2'de çok iyi ama yarışları eğlencesiz, yolları ayırmamışlar yanlış yola girince yarışı direkt kaybedebiliyorsunuz.
NFS'nin 2005'te çıkmış oyunu 2019'da çıkmış oyunundan kat kat daha iyi. Nasıl becerdiler anlamıyorum. NFS mw ve NFS Underground 2 grafikleri yenilenip yeni mekanikler eklenip gelseydi çok daha iyi olurdu.

Need for Speed serisinin oynanışı ve senaryosu en iyi oyunu Most Wanted bence, heat yükledim aşırı saçmalamışlar.

Sürekli egzoztan flame atıyor araba, drift atarken duman rengini siz seçiyorsunuz ve bu öğeler bir oyunda saçma.
Ayrıca customization anlamında Most Wanted daha çeşitliydi.

Ferrari gibi arabayla 250 km/h yapınca dümdüz pistte o arabanın zıplayarak gitmemesi gerekiyor.

Düşük segment arabalarda geçerli dediğiniz, Forza direksiyonla da klavye ile de gamepad ile de gelmiş geçmiş en iyi yarış/ simülasyon oyunudur.

Bir de ETS 2'yi buradan yâd edelim.

Son düzenleme:
Underground 2 benim için dünyanın en iyi modifiye ve yaris oyunudur o zorlu kariyeri mukemmel sokak stili arabalari suvlar ve modifiyeleri neon tupleri bagajindan motoruna freninden suspansiyonuna kamberinden dynosuna kadar ince işçilikle uğraşılmış LAN olarak Online oynaninca sorunsuz Most Wanted 2005 hiç sevmedim gerek fizik gerek arabalari gerek sari ve soluk grafikleri gerek kisa hikayesi gerek berbat modifiyesi.
Challenge seriesler tollboth ve kovalamacadan ibaret ve az cutsceneleri sticker ve vinyl çözünürlukleri berbat ötesi hikaye olarak çok abartiliyor daha çok şey denir de neyse senaryo olarak Carbon en iyisi 2. Carbon own the City.

Seslerden hiç bahsetmemişsin berbat ötesi sesleri var Forza 4'un gram gerçekçilik yok rotarynin rotary ile alakası yok.

Araba yarışı oyunlarında en iyi oyun da bence FH4'tür. 200+ saat The Crew 2 oynamışlığım var The Crew 2'yi GeForce Now ile oynuyordum ve oyunun haritası gerçekten mükemmel ve çok geniş bu konuda bence eleştirecek bir şey yok ama oynanış o kadar iyi değil. 9 Mart'ta FH4 Steam'de 100 TL veya altına çıkarsa direkt onu alırım veya indirme girmesini beklerim, ne kadar fiyattan çıkacağını merak ediyorum.

150₺ bile alınır ama kampanya ile 100₺ yaparsa tatlı bir hareket olur.

Önerdiğiniz oyunların tümü arcade bunlar baktığınız zaman aslında tam olarak yarış oyunu bile değiller. Kendi kendini toplayan arabalarla insanların ego tatmin ettiği oyunlar daha çok. Eğer insan gibi bir yarış oyunu istiyorsanız, Assetto corsa, iracing (ki biraz pahalı bir oyun) her ne kadar yarış oyunu olmasada piyasada ki oyunların arasında en gerçekçi fiziklere sahip beam ng oynayabilirsiniz. Yok assetto'da araba sekiyormuş böyle şeyler yok çünkü bunlar gerçekte olan şeyler o senin sekiyo dediğin yarış arabasında yay bile yok eline bir çubuk al iki yanından tut kendi ekseni etrafında çevirmeye çalış bak işte seninde bir f1 arabası süspansiyonu benzeri bir sistemin oldu. Burada gelmiş araba sekiyor diyorsun yapmayın allah aşkına böyle konular açacak özgüveni kendinizde buluyorsunuz ama daha yarışlarda ki teknolojileri bilmiyorsunuz o zaman arcade yarış oyunları diye bir başlık açın ve simülasyonlara laf atmadan oturun yerinizde.
Çok laf söyledim kesin dövecekler

Edit: Şimdi gördüm üstte yazmışsınız bu düşük segment araçlarda olur diye aman allahım nereye düştük böyle birde arabanın arkasan veya önden çekiş olmasına göre farklı fizik var demişsiniz bu fizik 2005 model san andreas'ta bile var yarış oyunu bile değil gerçek fizik bir arabanın yaptığınız frene göre ağırlık merkezinin değişmesidir bir araba sürekli sola dönüyorsa sağ lastiğinin daha çok aşınmasıdır. Hatta rfactor 2'de lastiğin bir yerinde lastiği kilitlediyseniz orası yandığı için lastiğin o bölgesinin daha çok kaymasıdır.

Son düzenleme:
Forza Horizon 4... Tek eksiği bu oyunu oynayınca başka yarış oyunları oynayamıyorsunuz. Ya Asseto Corsa, iRacing gibi simülasyona geçeceksiniz ya da oynamayacaksınız.

Forza'da arabalar kendini toplamıyor ve en gerçekçi fiziğe sahip oyun.

Assettoda pistte lüks Premium araçlar seke seke gidiyor.

Üslubuna dikkat et, arcade olup olmaması ilgilendirmez güzel olması ilgilendirir.

Forza oynamayıp assettoyu göklere çıkarmanıza gerek yok.

Hepsini anladık da ne ego tatmin etmesi bende hep NFS'nin eski serilerinden oynuyorum adam gibi yaris oyunu değiller falan olmuyor yani o zamanların teknolojisi ona yetiyor biraz anlayış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…