En kötü Linux dağıtımı hangisi?

Şimdi farkettim de.

Arkadaş Debian,Fedora ve Void Linux'un kurulumu nasıl zor olabilir ya?
Adamlar sana setup scriptini bile hazırlamış daha ne bekleyebilir bir insan?

Bazıları gerçekten şaka gibi.
centOS için kullanışsız yazısını görünce mantık aramayı bıraktım ben.

güzel konu,

ubuntu: yıllardır en çok eleştirilen tarafı, telemetri ve kullanıcı verisi toplama girişimleri. linux ruhuna ters geldiği için ciddi antipati topluyor.

kali: çoğu kişi için “script kiddie distro” imajına sahip. İnsanları yetenek geliştirmek yerine hazır araç bağımlısı haline getiriyor.

linspire: eskiler hatırlar, linux felsefesinden tamamen uzaklaşmıştı. paralı linux faciası olarakta anılır.

deepin os: arayüz olarak çok başarılı ama arkasındaki çin hükümeti bağlantısı ve sansürle ilişkilendirilmesi en büyük problem.

ubuntu: yıllardır en çok eleştirilen tarafı, telemetri ve kullanıcı verisi toplama girişimleri. linux ruhuna ters geldiği için ciddi antipati topluyor.
Ben bu telemetri karşıtı insanları bir gram anlamıyorum. Zaten işletim sistemi ücretsiz dağıtılıyor, üstüne bağış yapmamışsın veya kod'a katkı yapmamışsın birde üstüne "YOK OLMAZ TELEMETRİ IYY" diye de üçlü kombo yapıp nasıl gelişmesini bekliyorlar gram fikrim yok.
Eğer olurda Ubuntu Pro diye ücretli sürüm var diyen biri olrsa daha da saçmalar, o kurumlar için ayrıca bireysel kullanıcı ücret vermeden erişebiliyor.

Dosya Ekleri

• 1755778285475.png
    1755778285475.png
    90,2 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Geri
Yukarı