En mantıklı savunma aracı biber gazı mı?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Ülkenin durumu belli. Bu zamanda kimse boş gezmiyor. Sizce biber gazı en mantıklı savunma aracı mıdır? Sürekli taşımalı mıyız?

Ülkenin durumu belli. Bu zamanda kimse boş gezmiyor. Sizce biber gazı en mantıklı savunma aracı mıdır? Sürekli taşımalı mıyız?

Yasal hükmünü pek bilmiyorum, ama gerçekten taşımakta fayda var eğer serbest ise, malum bakkala giderken bile ne olacağı belli değil. Bende almayı düşünüyorum 10-12'li aydınlatabilecek varsa sevinirim iyi sosyaller hocam.

Bence en mantıklılarından, kullanımı o kadar pratik ki.

Ne taşırsan taşı nefsi müdaafa var ancak o da çok işe yaradığı için ve önemsendiği için bence en mantıklısı hiç bulaşmamak veya kaçmak

En güçlü biber gazı markası jenix, polis teşkilatı da kullanıyor.

Sanırım üstünde taşıyabilirsin ama kamusal alanlara sokmak yasak diye biliyorum.

Evet. Sonuçta yanında silah, balta, kılıç taşıyıp haklı durumdayken haksız duruma düşmeye gerek yok.

Mevcut TCK kanunlarına göre suçlu sen çıkabilirsin yine fazla sıkarsan yaralamaya girer. Yani sıktığın şahıs senden uzaklaşırken sıkmaya devam edersen kesinlikle suçlu sen oluyorsun.

Ne taşırsan taşı nefsi müdaafa var ancak o da çok işe yaradığı için ve önemsendiği için bence en mantıklısı hiç bulaşmamak veya kaçmak.

Hocam bazen durduk yere saldırıyorlar mesela bugün okmeydanında gözümün önünde gecekondunun camını taşla kırrıp içine girmeye çalıştılar öyle insanlar siz bir şey yapmamanıza rağmen size bulaşanlar bunların en normali ve bilineni ne kadar şakası da yapılsa tarık özerbay aslında Esenyurt'ta falan insanlar size durduk yere bulaşıyor insanında kendini koruyacak bir şey taşıması lazım yani belki de mesela biber gazı taşınmalımı diyen arkadaş gayet güçlü ama artık beli boş insan yok silahı var çakısı var biber gazı var mesela taırk özerbay normalde çok güçlü bir adam değil 160 100 kilo bir adam ama silahla vuruyor bence yine de almak lazım çünkü artık dışarı çıkmaya korkar hale geldi insanlar.

Kesinlikle katılıyorum. Evet benim de dövüş sporu geçmişim var ancak bu bir anlam ifade etmiyor. Dışarıda saldıracak insan ya silahlı ya da bıçaklıdır. Burası Türkiye ne bakıyon diye adam öldürenler var bazı durumlarda öyle bulaşmama veya kaçma gibi şansın olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…