En popüler C++ yapay zeka kütüphanesi nedir?

581710

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi C++ için kendi yapay zekalarını oluşturabileceğin ve kendi simülasyonlarını oluşturabileceğin bir kütüphane arıyorum var mı böyle bir kütüphane? Popüler bir kütüphane olursa daha iyi olur. Yapay zeka için Python öğren falan yazmaya geldiyseniz hiç yazmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
C++ da yapay zeka geliştirmek için çok yaygın kaynak bulamayabilirsiniz. Python kullanırsanız tonlarca API var. Caffe ve OpenNN öneririm C++ için.

Bunu demenizin sebebi nedir? Gerçekten sadece merakımdan soruyorum. Çünkü şüphesiz Python kullanmak daha mantıklı. Python kullanmayı sevmiyor musunuz, PC++ ile yol aldığınız içinythona geçmek istemiyor musunuz?

Buyurun hocam fotoğraf altta. Bir de C++ performans açısındanda harika ancak sözdizimi karışık.

C++ ile yol aldığınız için pythona geçmek istemiyor musunuz?

Biraz ondan kaynaklı denebilir evet.

TensorFlow. C++ bayar ve Python'a geçerseniz Python API'ı da var.

Sağ olun hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-17 210334 (1).png
    Ekran görüntüsü 2022-12-17 210334 (1).png
    226,3 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
Konuya pek hakim değilsiniz sanıyorum. İnsanların bu işi genelde Python üzerinde yapmasının sebebi Python'daki esnek yapıların birçok kolaylık sağlaması. Örneğin TensorFlow C++ ve CUDA kullanılarak yazılmış bir kütüphanedir, siz bu kütüphaneyi Python kodu içinde çağırıp kullanırsınız. Veriyi işleyen kütüphanenin kendisi C/C++ gibi daha hızlı bir dilde yazıldığı zaman onu Python ile kullanmanız herhangi bir darboğaza yol açmıyor. Tam aksine işinizi kolaylaştırıyor.

Başlıktaki soruya cevabım ise Shark ve mlpack.

Konuya pek hakim değilsiniz sanıyorum. İnsanların bu işi genelde Python üzerinde yapmasının sebebi Python'daki esnek yapıların birçok kolaylık sağlaması. Örneğin TensorFlow C++ ve CUDA kullanılarak yazılmış bir kütüphanedir, siz bu kütüphaneyi Python kodu içinde çağırıp kullanırsınız. Veriyi işleyen kütüphanenin kendisi c/c++ gibi daha hızlı bir dilde yazıldığı zaman onu Python ile kullanmanız herhangi bir darboğaza yol açmıyor. Tam aksine işinizi kolaylaştırıyor.

Başlıktaki soruya cevabım ise shark ve mlpack.

Hocam fotoya baktınız mı?

Hocam fotoya baktınız mı?

Hocam fotoğrafta Fortran'ı da belirtiyor, neden Fortran'ı da kullanmıyorsunuz? Sebebi basit değil mi eskidi ve şu an Python yenilikçi ve esnek hâliyle birer birer C++ ile yazılmış kod bloklarını Python'a çeviriyor.

Benim fotoğraftan anladığım, bu zamana kadar yapay zeka için C++ ve fortran son sözü söyleyen dilmiş. 3 yıl önce yayınlanmış ve Gelecek için hiçbir şey belirtmeyen bir yazı.

Buyurun hocam fotoğraf altta. Bir de C++ performans açısındanda harika ancak sözdizimi karışık.
Siz yeni modeller bulup kütüphane yazmaya çalışmıyorsunuz ki. Kütüphaneyi kullanmak istiyorsunuz. Endüstri standardı Python’dur, C++ diye takılırsanız seçenekleriniz kısıtlanır. Rastgele bir Quora yprumu bunu değiştirmez. İnat etmeyin, Python öğrenin. Bu kadar insanın bunu söylemesinin bir sebebi var. Zaten programlama geçmişiniz var, çok zaman almaz. İki dile de uyarlanmış TensorFlow gibi kütüphaneler bile aynı şekilde kullanışlı değil, bu konuda C++’ın eksikleri var.

İleride bu alanda iş bulmak isterseniz ve Python bilmiyorum, C++ daha iyi derseniz kapılar yüzünüze kapanacaktır.

Yok illa C++ derseniz PyTorch’un C++ versiyonu var. Onu da kullanabilirsiniz ama dönüp dolaşıp başa geliyoruz. Python’da kullanabilecekken neden?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı