En sacma moderatörlerin bulunduğu forum: Technopat.net

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç yıl önce ben de bu kuralların oldukça katı olduğunu düşünüyordum fakat kendi forumumuzu açtığımızda yazım kurallarının ne kadar önemli olduğunu anladım. Günümün çoğu üyelerin yazdıklarını düzeltmekle geçiyor.

Kurallara uymak hiç ama hiç zor değil, kurallar katı da değil.

Ben ilk mesajımda ceza aldım, daha sonra "hemen kuralları okudum." O günden sonra bir müddet kurallara uymaya "çalıştım," şimdi ise uymaya "çalışmıyorum."

Tamam, yeni üye olabilirsin ve bu yüzden küçük hataların sonucu uyarı aldığına isyan ediyor da olabilirsin. Fakat kardeşim ceza bittikten sonra, halen neden uymamakta ısrar ediyorsun!

İmla kuralına uyulmamış, yazım hatalarıyla dolu bir kitabı okumaktan zevk alır mısınız?

Noktalama İşaretleri Online Test, Noktalama Konusu Test Çöz | Online Testler

Son düzenleyen: Moderatör:
Buraya derdine derman aramak için Google üzerinden gelen büyük çoğunluk siteyi başka yerler gibi görüyor. Üye olurken çoğumuzun yaptığı gibi kuralları okumadıklarını düşünüyorum. Ne zamana kadar işte bu gibi uyarı, ceza alıp konu açana kadar.

Yeni üyelerin bu tip serzenişlerinin haklılık payları yok değil elbette var ama bir de madalyonun tersi var. Nedir derseniz 5 mesaj atıp derdini giderdikten sonra sessizce çekip giden fakat ne zaman tekrar işi düşse gelenlerin üyelikleri yerli yerinde duruyor. Başka yerde aynısını yap 1 yıl siteye girme o üyeliği bulamazsın çünkü veri tabanından uçururlar. Şu kadar mesaj atarsan ancak konu açarsın da denmiyor.

Bazı yerlerin kendine has kuralları vardır. Buranın kuralları da bu şekilde işte. Uyarı, ceza almadan derdini düzgün anlatırsan kısa süre içerisinde çaresini bulursun. Daha sonra takılıp, takılmamak sana kalmış.

Her konum incelemeden sonra 2-3 düzeltiliyor. Ceza almıyorum küçük şeyler.

@Recep Baltaş Burada Recep bey tamamiyle haklıdır. 2013'ten beri buradayım ve ben konuşurken, yazı yazarken hiç virgül, noktaya dikkat etmezdim. Kurallar gayet iyi, insanı Türkçe'sini düzgün kullanmaya teşvik ediyor ve günlük hayatımda düz konuşurken vurgu yaparak konuşmaya özen gösteriyorum. Anladığım kadarıyla insanlar yaptığı vurgulardan dolayı beni tebrik ediyor. Bu kurallara zamanında bende uymazken artık uyuyorum. Söylemem gerekirse de cidden önemli bir husus.

Bırakın! Technopat Sosyal bu hali ve düzeniyle iyi. @Recep Baltaş ve diğer moderatör arkadaşlar, işlerini gerçekten iyi yapıyorlar. Her konudaki yazım yanlışlarını görmeleri işlerini iyi yaptıklarının örneği. Technopat.net ve Sosyal böyle büyüyor, büyüyecek...

@SonPCBükücü

Burda(Burada)(noktalı virgül) Recep bey tamamiyle(tamamıyla) haklıdır(.) 2013'ten beri burdayım(buradayım) ve ben konuşurken(,) yazı yazarken(noktalı virgül) hiç(gereksiz) virgül, nokta(...)(gibi) hiç birine dikkat etmezdim. Kurallar gayet iyi(,) insanı Türkçe'sini düzgün kullanmaya teşvik ediyor(.) ve(gereksiz) günlük hayatımda düz konuşurken(iki nokta) vurgu(Vurgu) yaparak konuşmaya özen gösteriyorum(.) ve(gereksiz) anladığım kadarıyla(,) insanlar yaptığı(yaptığım) vurgulardan(noktalı virgül) beni tebrik ediyor. Bu kurallara zamanında bende uymazken(noktalı virgül) artık uyuyorum. Söylemem gerekirsede(-de) cidden önemli bir husus.​

Son düzenleme:
Yaşadığım iki olay sayesinde ben de katılıyorum. İlk olay cümle sonunda koyulan noktalama işaretlerinin bir boşluktan sonra koyulmasıyla alakalıydı. Bunun sebebi telefon klavyesinin müdehale etmesiydi. Bunun ne bilgiye ne de başka birşeye kötü etkisi olacağını sanmıyorum. Söyleyecek çok sözüm var ama kendime saklıyorum şimdilik.

Bir diğer olay ise hatalı mesaj atan birini alıntılanmak. Arkadaşım benim işim adamın sorununa çözüm olmak. Bana düzenleme yetkisi vermediysen bırak ben kendime düşen görevi yapayım. Düzeltme işi senin veya mesaj sahibinin sorunudur. Bundan bana ne ? Biz yardımcı olalım derken bir de bu saçma sebepten yazma hakkımız elimizden alınıyor. Ciddi bir işsizlik örneğisiniz gerçekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…