En sevdiğiniz dağıtım

İndikten sonra kurulumu zaten Handbook'u takip ederek yapacağım. Diğerlerine göre cidden değişikmiş bu sistem.
Gentoo=Linux Linux=Gentoo, Gentoo'da portage paket yöneticisine cpu flaglere vs. hakim olduktan sonra bir daha baska sisteme geçmeyeceğinden eminim, çünkü başka rahat bir sistem yok.

Gentoo=Linux Linux=Gentoo, Gentoo'da portage paket yöneticisine cpu flaglere vs. hakim olduktan sonra bir daha baska sisteme geçmeyeceğinden eminim, çünkü başka rahat bir sistem yok.
Ona denedikten sonra daha rahat karar vereceğimden eminim. Fakat belirttiğim gibi çoğu Linux dağıtımında GPU sorunları yaşıyorum. Bu sadece Linux'da olmuyor her oyunu teker teker Windows üzerinde de tanıtmam gerekiyor. AMD GPU'ların en nefret ettiğim sorunlarından birisi de bu. Ubuntu üzerinde Radeon yerine AmdGpu çalıştırarak biraz performans edinebildim fakat oyunlar çok fazla drop yemeye başladıktan sonra Ubuntu sistemin yanında alanım bittiğinde sileceğim bir bölüm olarak kaldı.

Gentoo da /etc/portage/make.conf'da VIDEO_CARDS diye bir satır eklemeyi unutma, benimki böyle VIDEO_CARDS="radeon r600" o radeon r600'u kafana göre değil wikide ati kısmı var oraya göre yapıcaksın.

Gentoo da /etc/portage/make.conf'da VIDEO_CARDS diye bir satır eklemeyi unutma, benimki böyle VIDEO_CARDS="radeon r600" o radeon r600'u kafana göre değil wikide ati kısmı var oraya göre yapıcaksın.
GPUCommon NameDriver
MESAKernelXFree86/X.org X11
Arctic IslandsRadeon RX 400/500 seriesradeonsiAMDGPU, AMDGPU-PROamdgpu
radeonsi mi yoksa amdgpu mu yazmalıyım?

GPUCommon NameDriver
MESAKernelXFree86/X.org X11
Arctic IslandsRadeon RX 400/500 seriesradeonsiAMDGPU, AMDGPU-PROamdgpu
radeonsi mi yoksa amdgpu mu yazmalıyım?
Kernelini ayarlarken radeonsi ayarla portage ayarlarında amdgpu yazman lazım yüksek ihtimal. benim ikiside radeon ondan bir şey diyemiyorum. AMDGPU - Gentoo Wiki burası açıklıyor.

Hepsini seviyorum, hepsinin kendine göre güzelliği, özelliği var.
Hatta bir ara GNU/Linux'un cazibesine o kadar kapıldım ki, günde 10-12 dağıtım denemişliğim dahi oluyordu.
Üstelik bütün denemelerimi hep gerçek makinede yapıyordum, nadiren sanal makine kullandım.
Adeta sürüye dalmış aç kurt gibiydim, müthiş bir özgürlüğün dayanılmaz cazibesini yaşıyordum.
İşin ilginç yanı ise uzun yıllar geçmesine rağmen halen "GNU/Linux kullanmıyorum onu yaşıyorum".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…