En sevdiğiniz Linux dağıtımı ve Masaüstü ortamı nedir?

571602

Hectopat
En sevdiğim dağıtım CachyOS. Çünkü Bore-Kernel ile çok iyi çalışıyor ve çoğu uygulama kernel optimizasyonuna sahip. En sevdiğim masaüstü ortamı ise Xfce4.

Neden mi Xfce4:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arch Linux çünkü hem sıfırdan minimal bir şekilde başlayıp çekirdeği bile seçerek ilerlemeyi sağlıyor ve kendi işletim sistemini yapmaktan farksız. Peki neden Gentoo seçmedim? Arch Linux'ta paketler derlenmiş olduğu için Gentoo seçmedim. Yine de Gentoo daha performanslı ve deneyimlenmesi gereken bir dağıtım. Zamanında 2 çekirdekli bir işlemcide bile kurmuştum...

En sevdiğim masaüstü ortamı Gnome çünkü modern ve sade görünüyor. Özellikle uygulama menüsünü çok seviyorum.

OpenSUSE Tumbleweed, KDE Plasma.
Gerek geliştirdikleri araçlar olsun, OpenSUSE'nin güvencesi olsun. Üstünden buldozer geçse zor bozulcak bir dağıtım yapmaları çok çekici.
Kendim şu an Micro OS kullanıyorum zaten Tumbleweed depolarını kullandığı için çok farklı da sayılmaz.
Normalde Leap kullanmak isterdim ama donanımım sebebiyle şu an Leap kullandığımda yuvarlanan sürüm dağıtımlar kadar efektif kullanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlev CachyOS'de daha kolay bir şekilde var.

Fedora+KDE

Kernel kurulumundan bahsediyorum.

Normal kernelde yetiyor fakat bir sorundan dolayı zen kernele geçmiştim. Archinstall ile de kolayca kuruluyor manuel olarak da. CachyOS bunu nasıl yapıyor bilmiyorum tam olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…