En sık kullandığınız JavaScript kodları ve fonksiyonları

tet

Hectopat
Çoğu programlama dilinde belli başlı kodlar, fonksiyonlar vb. mevcut ve bunlar çok sık bir şekilde insanın karşısına çıkan türden şeyler. Ben de JavaScript konusunda hangi fonksiyonları çok fazla kullanmanız gerektiğini merak ediyorum. Bu konu altında bunu güzelce cevaplandırabilirsek yeni başlayan insanlar için de çok faydalı olacaktır çünkü bir dil öğrenmeye yeni başlayan birisi genelde YouTube ortamında 100-200 belki 300 derslik kurslar bulup sıra sıra baştan sona hepsini izlemeye çalışıyor fakat bu yöntem aslında hiç işe yaramıyor çünkü kişinin sürekli karşısına çıkmayacağı için öğrenilen videoların çoğu unutuluyor, benim de demek istediğim tam olarak bu. Sürekli insanın karşısına çıkacak olan ve çok temel JavaScript kodlarını bu başlık altında toplayabilirsek güzel olacağını düşünüyorum.

O 100-200 derslik videolar boşuna çekilmiyor. Siz onlarda sadece kod anlatıldığını mı düşünüyorsunuz? Syntax ezberlemekle olmaz. Önemli olan şey işin mantığını kavramak nasıl yapıldığını, niye yapıldığını bilmek. Kodlar her yerden alınabilir/bulunabilir fakat siz kavramları öğrenmezseniz yeni bir proje üretemezsiniz.

Yine de sorunuza cevap olması açısından bir çok dilde bulunan temel komutlar sayılabilir. Bu söylediklerim sadece JavaScript için değil tüm diller için geçerlidir.

O 100-200 derslik videolar boşuna çekilmiyor. Siz onlarda sadece kod anlatıldığını mı düşünüyorsunuz? Syntax ezberlemekle olmaz. Önemli olan şey işin mantığını kavramak nasıl yapıldığını, niye yapıldığını bilmek. Kodlar her yerden alınabilir/bulunabilir fakat siz kavramları öğrenmezseniz yeni bir proje üretemezsiniz.

Yine de sorunuza cevap olması açısından bir çok dilde bulunan temel komutlar sayılabilir. Bu söylediklerim sadece JavaScript için değil tüm diller için geçerlidir.
Bunu şöyle düşün, 50 saat boyunca bir dilin kodlarını, nasıl yazılacağını görüyosun öğreniyosun fakat hiç oturup da bir framework kullanmamışsın bu kodlar neredeyse hiçbir yerde lazım olmamış ve karşına çıkmamış. Bu noktada mantıklı olan karşımıza çıktıkça öğrenmek mi yoksa oturup 1 hafta boyunca aralıksız olarak X dilinin eğitim videolarını peş peşe izleyip yapmak mı?

Belli başlı kodlar sürekli kullanılması gereken şeyler. Benim de çok bilgim yok zaten biraz da bu yüzden sormuştum ama örneğin push methodu. Hangi seviyede olursan ol ne iş yaparsan yap illa ki karşılaşacağın bir methodlardan birisi. Ben de dedim ki bu tarz kodları, methodları toparlarsak güzel bir kaynak olabilir acemiler için.

Bunu şöyle düşün, 50 saat boyunca bir dilin kodlarını, nasıl yazılacağını görüyosun öğreniyosun fakat hiç oturup da bir framework kullanmamışsın bu kodlar neredeyse hiçbir yerde lazım olmamış ve karşına çıkmamış. Bu noktada mantıklı olan karşımıza çıktıkça öğrenmek mi yoksa oturup 1 hafta boyunca aralıksız olarak X dilinin eğitim videolarını peş peşe izleyip yapmak mı?
Söylediğinizde haklısınız fakat burada sizin izlediğiniz eğitmenin kalitesi devreye giriyor. Bazı eğitmenler var ki sizin söylediğiniz gibi yapıyor, bazıları var ki bir çok framework'e eğitimlerinde yer veriyor :)

Söylediğinizde haklısınız fakat burada sizin izlediğiniz eğitmenin kalitesi devreye giriyor. Bazı eğitmenler var ki sizin söylediğiniz gibi yapıyor, bazıları var ki bir çok framework'e eğitimlerinde yer veriyor :)
Burada mesele sanırım İngilizce. Eğer İngilizcen varsa her türlü eğitime ulaşıyorsun ama Türkçe eğitim arıyorsan bulduğun her eğitime razı olmak gerekiyor o yüzden de sıkıntı...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı