En ucuz X3D işlemci hangisidir?

Arkadaş çok güzel açıklamış da bana kalırsa sırf R5 5600 için anakart değiştirmene gerek yok. A320 chipsetli anakart ile aşırı çok problem olacağını düşünmüyorum. Ben de B350M-A ile R5 5600 kullanıyorum ve benim anakarta da MOSFET yok, yaklaşık 1 yıl oluyor böyle kullanmaya başlayalı ve daha bir sıkıntısını görmedim.

Kule tipi olarak da 150 lira daha çıkmaya çalışıp şunu alırsan iyi olur.

İfadeler: T.t
@EymK Hocam attığınız linkteki kule tipi stokta yok sanırsam. Daha düşük bütçede öneriniz var mı kule tipinde çünkü attığınız 1000LIRA üstü oluyor. Sistemi ucuz yollu fiyat performans uzun ömürlü olsun diye ikinci el topladım. Oynadığım 3 oyun var zaten daha doğrusu ben CS 2 ve ETS oynuyorum abim de LoL oynuyor. O yüzden işlemci önemli benim sisteme R5 5600 takınca eksiksiz sistem olacağını düşünüyorum. Onun dışında yükseltme yapamam gibi çünkü bütçem çıkmaz. Hocam böyle internette 600TL'ye falan çift fanlı ışıklı falan kule tipi fanlar var onlar çöp mü?
Bu güzelmiş.
Ama bir tık daha uygun lazım ama 600 tl olanlar çöpse mecbur vermek durumunda kalıcam.

Çift fanlıya gerek yok, hem bütçe de fazla değil. Zaten anakartta da overclock desteği yok. Bu yüzden ekstrem soğutuculara gerek yok. "kule tipi" olsun yeterli olur soğuması için. Normalde R5 5600'ü stok fan ile kullansan normalden birkaç tık fazla ısınıyor. Yani çok fazla ısınan bir işlemci değil.

Son düzenleme:
İfadeler: T.t
@EymK Hocam şuan benim R5 2600 stok fanla oyunda 65 derecede falan çalışıyor. Ryzen 5 5600e sizce takmaya gerek var mı? Kaç derecenin üstü olmaması lazım? Yani maksimum değil olması gereken en fazla kaç olmalı?

Hocam önümüz yaz, sıcaklıklardan yana sıkıntı çıkar. 80 derecenin üstüne çıkmaya başladığı zaman yavaşdan performans kaybı yaşayabilirsin. Stok fan yazın kurtarmayabilir.

@EymK Ozaman attığınız kule tipini veya ona benzerini alırım. Kafa rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…