En Üst Model Mac Pro, 200.000 TL’ye Çıkabilir

Kullanıcıları Hackintosh kullanımına yönlendirmeye devam eder bu en azından çoğu ülkede

Toplasan hemen hemen aynı fiyata gelir. Xeon 8280 10 bin dolar. 1536GB ecc ram (12x128gb) 12 bin dolar. Ortalama profesyonel kullanıcıyı aşar bu cihaz, işinde son noktada adamın kullanacağı bir bilgisayar. O adam zaten Hackintosh la uğraşmaz.

Son düzenleme:
Tulpar T7 V18.3.2
Alırım 100bin civarı 9900k rtx 2080 yani neden apple alınır ki
9900k bu cihazdaki işlemcinin yanında çerez kalır. Üstelik ecc ve 6 kanal bellek desteği yok. Hem cihaz film yapımcılarına özel. Video decoding yapacağın özel asic kartlarını monster'in neresine takacaksın? DSP yi neresine takacaksın? Üstelik thunderbolt portlarını göremiyorum. Hani ben UAD Apollo x16 cihazımı hiç bir şekilde kullanamayacaksam niye 100 bin lira vereyim? Üstelik o cihazın fiyatının %60'ı ssd. Gereksiz yatırım.
Mac'lerde o kadar hızlı bitmiyor destek.
2012 MacBook pro'm hala güncelleme alıyor. MacOs 10.15.5 2020'nin mayısında çıkar. 8 sene güncelleme az mı?

Son düzenleme:
Xeon'a gerek yok. Threadripper 2990WX tüm benchmark testlerinde geçiyor 8180'i, hem çoklu hem tekil çekirdek performansında. Fazladan 4 çekirdek de cabası.

Xeon'a gerek yok. Threadripper 2990WX tüm benchmark testlerinde geçiyor 8180'i, hem çoklu hem tekil çekirdek performansında. Fazladan 4 çekirdek de cabası.

8280'i örnek olarak verdim. Bunların kullandığı modelin ghz değeri yüksek. Belki yeni seridir. Intel henüz Mac Pro'nun işlemcisini sitesinde listelememiş. Ayrıca Threadripper'ın 6 kanal ram desteği yok. Ecc desteği de yok. Zaten Zen+ çipsetin thunderbolt desteği de yok.

Ecc desteiği var Threatdripper'larda.

Ecc desteiği var Threatdripper'larda.

Intel thunderbolt lisansını diğer firmalara açtı. Threadripper 3 thunderbolt desteğiyle gelirse tüm dezavantajları arınmış bir şekilde piyasayı domine eden bir seri hsline gelir. Ben threadripper'lı sistemi tercih ederim ama mac pro'nun filmci kitlesinden müşteri topluluğunun isteklerini karşılamıyor diyorum. Sonuçta Threadripper çok daha ucuz. Niye tercih edilmesin ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…