İyi günler, sanal makinede bir programlama ortamı kurmak istiyorum. Visual Studio, PyCharm kullanabileyim yeter. Ayrıca modlanabilir olmasını istiyorum. Hangi dağıtımı kullanmalıyım, önerileriniz nelerdir?
Ben de Linux dünyasında yeniyim ama bence aşırı performans falan istemiyorsanız Linux Mint.
Ayrıca topluluğu, sorunların daha az olması, kullanıcı dostu olması vb. de cabası.
Sanal makinede en performanslı masaüstü ortamları Cinnamon, Xfce veya onlardan daha hafifleridir. Manjaro Xfce öneririm. VS Code kullanabilirsiniz. Normal Visual Studio'nun Linux desteği yok.
Sanal makinede en performanslı masaüstü ortamları Cinnamon, Xfce veya onlardan daha hafifleridir. Manjaro Xfce öneririm. VS Code kullanabilirsiniz. Normal Visual Studio'nun Linux desteği yok.
Sanal makinede kullanirken ayni zamanda, sanal makineyi calistirdigin isletim sisteminin de duzgun calismasi gerekiyor. Bu yuzden Xfce gibi hafif ortamlari tercih ederdim ben, dagitim olarak Xubuntu'da kurabilirsin. 2GB ne kadar yeterli olur tartisilir.