En uyguna nasıl araba alınır?

O tarz sistemler güvenilir değil. Araç alıyorsun, ne zaman geleceği belli değil. En basitinden Şikayetvar'a baksan bile tonla şikayet var.

İnsanları yanlış yönlendirme gayet de zamanı belli.

İnsanları yanlış yönlendirme gayet de zamanı belli.

Her insan kendi muhakemesini kurabilir, senin tavsiye etmenle direkt almayacağı gibi, benim tavsiye etmememle de düşünmeyeceği anlamına gelmez, ancak eminevim'in şikayetvar sayfasına girdiğin zaman, sütten ağzı yanan bir sürü şikayet göreceksin. Bu kadar emin bir şekilde "yanlış yönlendirme" diyorsun, arkadaşın herhangi bir zararında tazminini karşılayacak mısın? Asıl sen bu tarz yerleri tavsiye ederek insanların cebinde zar zor biriktirdiği parayı da yanlış harcalamalarına sebep olma.

Boş yazı yazma biraz mantık kur şikayet vardaki sebepler hem insanların cahilliğinden sözleşmede de her yerde yazıyor her şey harfi harfine neymiş parasını geri istemiş alamamış, örnek şikayet var yazısı, zaten adamlar dosya masrafını iade etmeyeceklerini belirtiyor bu en çok olan şikayet ve açıklaması bu nice kaç tane durum var böyle.

Maaşlı çalışanı mısın oğlum ne diye ergen ergen atarlı cevaplar veriyorsun? En mantıksız şey bu tarz yerlere başvurmak, hem de güvenilir değil. Boşuna burada zırlama, sana da bir çıkarı yok savunmanın. Arkadaş zarar görünce cebinden 1 TL çıkartıp vermeyeceksen savunma bu tür şeyleri, bütün ailenin kulaklarını çınlatır sonra.

Ne maaşlı çalışanı sağda solda yaşlı zihin ile bunlar kesin dolandırıcı diye dolaşan genç zihinleri görünce rahatsız oluyorum o kadar.

Ne maaşlı çalışanı sağda solda yaşlı zihin ile bunlar kesin dolandırıcı diye dolaşan genç zihinleri görünce rahatsız oluyorum o kadar.

Diyecekler tabi ki, insanlar bu paraları kolay kazanmıyorlar. Temkinli yaklaşacaklar. Bunlar kesin dolandırıcı dersin çünkü örnekler var. Şikayet 1-2 değil, binlerce var. Bizzat duyumlarım var, buna "saadet zinciri" denir. Senin gibi insanları büyülerler ve bu sisteme dahil ederler, zar zor biriktirdiği az parasıyla bir şeyler almaya çalışan insanları da mağdur ederler. Bunu bile bile denemek isteyen varsa kendi tercihi olur.

O tarz sistemler güvenilir değil. Araç alıyorsun, ne zaman geleceği belli değil. En basitinden Şikayetvar'a baksan bile tonla şikayet var.

Bilmediğiniz konuda nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz Şikayet var da binlerce şikayeti olmayan tek bir firma var mı? E-ticarette Trendyol Türkiye'nin en iyisi milyonlarca şikayeti var. Havayolunda THY Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyilerinden milyonlarca şikayet var. Allianz - Anadolu sigorta Türkiye'nin en büyük sigorta şirketlerinden milyonlarca şikayet var. Şikayetvar gibi sitelere bakıp bir şeye karar vermek dünyanın en saçma sapan şeyi olur sanırım.

Ne zaman geleceği 20 yıldır adamların sisteminde belli. Güvenilir değil diyorsun adamlar 30 yıldır Türkiye'de milyonlarca müşterileri var. Her gün binlerce teslimat yapıyorlar. Artı olarak BDDK denetimindeler. Bundan büyük güvence mi olur

Bu mesajınızı yeni gördüm. Amcamları 1 sene önce bu sisteme ben soktum. Daha doğrusu tavsiye ettim. Fuzulev - eminevim vb. hiçbir şirketten komisyonda almıyorum gram alakamda yok. Ancak ortada bir gerçek var. Sisteme uygun ödeme sistemin varsa bu sistem muazzam.

Amcamlar 2 ay önce evini aldı şu an içinde oturuyorlar. Yan binamda çok sevdiğim aile dostumuz araç kiralama işi yapan bir arkadaşım var. Filosunda 17 araç var. 10 tanesini fuzulevden aldı. 3 sene erken bilseydim bu sistemi şu an 40 araç olmuştu filomda diyor. Hali hazırda bu sene teslimat alacağı 3 aracı var Bende önümüzdeki ay gireceğim. Teslimat zamanıma kadar beklersen fotoğrafta atabilirim

Son düzenleme:

Bilmediğin şey.. Bir miktar peşinat ver, aylık taksitlerini öde, teslimat tarihi gelince ev ya da araba bul, parasını onlar ödesin ve taksitlerini fazla bir şekilde ödemeye devam et.

THY'nin vaadettiği şey ile bu sistemlerin vaadettiği şey aynı mı güzel kardeşim? Bu nasıl bir mantık? Sen hiç biletini alıpta uçağa binemeyen gördün mü? "Oo hadi biletini aldın, çekiliş yapacağım hangi tarihe çıkarsa o zaman gidersin gideceğin yere" mi diyorlar? Vallahi gülünçsünüz.

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz herhalde. İşte bu saadet zinciri oluyor zaten. Enflasyonla da tanışmadın sanırım. Burada bir basamak sistemi var, sonsuz bir döngü var. Almak istediğin evi alamayacaksın, çünkü sen o parayı topladığın zaman evin fiyatı en iyi ihtimalle 1,5 kat artmış olacak. Bu da 3 milyon TL'lik bir evin 4.5 milyon TL olması demek. O parayı denkleştirmek için tekrar döngüye gireceksin, tekrar zam, tekrar döngü... Ee?

Türkiye şartlarında tam bir keriz silkeleme sistemi. Amcan şanslıymış bir şekilde evini almış, fakat bu sistemin amacı zaten bu. Senin amcan evini aldı diye diğer insanların mağduriyeti önemli değil, evini alabilmek için 5 yıldır para ödeyip kura bekleyenler önemli değil. 1 memnun var, 10 mağdur var. Nasıl olacak? Düşünsene, aylık o kadar para ödüyorsun ve kura için sıra bekliyorsun, kura... Vay arkadaş! Alacağın ev 1 milyon TL iken kuraya yazılıyorsun, ev 5 milyon TL oluyor.

Bu tür sistemler ile enflasyondan ve bu sistemin kan emici bir sistem olduğundan haberi olmayanlar veya bankalarla arası iyi olmayanlar ilgilenir.

Ayrıca, insanlara bilgi verirken bir "kura" sisteminin olduğunu, nasıl işlediğini de anlatın. Kredi veriyorlar, destek oluyorlar, ufak bir dosya masrafı var, aracını hemen alıyorsun tarzında yansıttığınız zaman insanların da kafası karışıyor. Ben ev veya araç teslim etmiyorlar demiyorum ama 1 ay sonra da edebilirleeeeer, 10 yıl sonra da. Ona göre.

Dostum sen hiçbir şey bilmeden neden en iyi bileniymişsin gibi konuşuyorsun? Sistem hakkında 1 damla ucu kadar bilgin yok. Sen sisteme girmeden, imza atmadan, 1 kuruş para yatırmadan adamlar sana ''KESİN TESLİM ALACAĞIN TARİHİ'' bildiriyorlar. İster kuralı sisteme istersen kurasız sisteme gir. 2 sinde de BDDK' nın onaylı sözleşmesinde kesinlikle teslim alacağın tarih belli. Önce burada bir anlaşalım seninle. Şans falan yok. Ne zaman çıkacağı belirsiz bir durum yok.

Sen adamlara gidip dersenki kardeş merhaba ben ev alacağım bu evde ortalama 4 milyon ₺ olacak ancak 100 bin ₺ peşinatım var aylıkta 10 bin ödeyeceğim. Adamlarda sana derki kardeş o zaman 5 sene sonra teslim ederim.

Kendimden sana basit bir örnek vereyim. 1.100.000₺ araca gireceğim. 1₺ dahi peşinat vermiyorum. Aylık ödemelerim 33.000₺. Geri ödeme maliyetim ise 1.177.000₺
Adamlar bana sözleşmede kesin ve net olarak 12. ayda teslimat garantisi veriyor. Yani diyorki bana 12 kere 33.000₺ ödedikten sonra sana aracını teslim edeceğim.
Şimdi senin örneğine gelelim. Diyelimki teslim alacağım zaman araç 1.1 milyondan 1.4 milyon oldu. İyide kardeşim ben zaten bu sisteme girmesem kendi başıma bu 33.000₺ parayı biriktirsem 396.000₺ param birikmiş oluyor. 12 ay sonra 396.000₺ para ile almak istediğim aracın 4 tekerleğini 2 de koltuğunun çıkmasını alırım parçacıdan. Baktığınız açı tamamen yanlış. Aynı bu örnekte 250 bin ₺ peşinat verip 33.000₺ ödersemde adamlar 5 ay sonra 1.1 milyonluk aracı git bul senin adına alalım diyorlar.

1 memnun var 10 mağdur var diyorsun. Afedersinde millet eşekse adamların suçu ne?
Adam 1 milyona araba alacağım diyor, aylık 4.000₺ ödeyeceğim diyor Sonrada param çöp oldu keşke girmeseydim diye ağlıyor. Be kardeşim zaten sen 4.000₺ ödeyeceğim şu kadar paralık araba ev istiyorum dediğinde adamlar sana kesin olarak teslim tarihi veriyorlar. Uymadığını sisteme girdikten 2 sene sonra mı anlıyorsun?

Tekrar altını çizeyim... Kuralı sisteme de girsen, kurasız sisteme de girsen kesin teslim alacağın tarih sen daha girmeden belli zaten. Bu teslim tarihini peşinat tutarını veya aylık ödeme tutarını yükselterek öne çekebiliyorsun. Umarım kafanda bir şeyler netleşmiştir

Dostum siz sıkıntılı mısınız? Ben sistemi açıklıyorum, sistemden mağdur olanları referans gösteriyorum. Ben kendi kafamdan bir şey uydurmuyorum, olanı anlatıyorum. En iyi bileniymişsin gibi dediğin şey, direkt o ölümüne savunduğun sistemin yapmak istediği şey zaten. Dediğim gibi keriz silkelemek adına güzel bir yöntem, cahilini de, zorunda olanını da kullanıyor. Adamlar aptalsa diye bir şey yok. Bilgisi olmayanı da giriyor bu sisteme.

Şimdi sen şunu iddaa ediyorsun o halde, kesin teslim tarihi var. Peki bu kadar insan neyden şikayetçi? O zaman bu kura bekleyen insanlar yalan söylüyor, rakip firmada çalışıyorlar, firmayı lekelemek için iftira atıyorlar, veya olayın böyle olduğunu internete yazan insanlar da kafasından uyduruyor.

Şimdi her şeyi bir kenara bırakalım. Bu adamların çıkarı ne o zaman? Bu saydığın firmalar babalarının oğulları da, hadi bu insanlara kıyak yapalım, destek olalım sıfır faizle diyorlar? Gülünç olmayı bir kenara bırak, gerçekler var. Muhtemelen sana dosya masrafı, cartın curtun masrafı vesaire diyerek faiz kitliyorlar. Sen de kanıyorsun.

Verdiğin örneği de gülerek okudum he..
Fiyatı 1.100.000 TL olan bir aracı aylık 33.000 TL taksit ile alıyorsun ve toplam geri ödeme tutarı 1.177.000 TL. Arada ki fark 77.000 TL. Kabataslak 36 ay sonra 1.177.000 TL'yi geri ödüyorsun.

36 ay sonra kazançları sadece 77.000 TL. Ne? 77.000 TL mi? (Buraya sağlam bir random attığımı varsay)

36 ay.. Türkiye.. Enflasyon.. Araç piyasası falan.. Şu an 1.000.000 TL'nin aylık faiz getirisi ortalama 35.000 TL. 36 ayda (faiz getirisi artmasa dahi) 1.260.000 TL yapar. Bu sistemler en kötü 1.260.000 TL kâr etmek yerine sana araba hediye etmek istiyorlar. İnsanlar hala ısrarla taşıt kredisi çekmeye çalışıyor! Yahu baksanıza adamlar araba hediye ediyor.

İnanan varsa buyursun. Sıranız gelmeyince ve çıkmak isteyince "para yok" dediklerinde bu arkadaşı bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…