En uzun gecenin olayı nedir?

Yol yaptı yol

Hectopat
Merhaba forum. Bugün en uzun gece yaşanacak sanırım fakat tam olarak bu gece ne olacak? Gezegenler yaklaşıyormuş sanırım. İstanbul gibi bir yerdeyim. Gözle görünür mü? Veya herhangi bir yayın oranından canlı izleyebilir miyiz?

Gündüzler kısalıyor, geceler uzuyor denebilir. Tamamen sallama değerler veriyorum örneğin 13 saat gündüz 11 saat gece yaşanıyorsa gitgide gece süresi uzuyor 15 saat gece 9 saat gündüz gibi. Hava daha erken kararmaya başlıyor gibi gibi. Bu olayın başlangıç günü 21 Aralık olduğu için olabilir ama emin değilim bunda.

En kısa gündüz bugün, benzer şekilde 21 Haziran da en uzun gündür. Her yıl bu durum böyle. Bugünden sonra gündüzler uzamaya, geceler kısalmaya başlayacak.

Ekinoks olan 21 Mart ve 23 Eylül'de ise gece gündüz eşittir mesela.

Satürn ve Jüpiter'in birleşmesi ise bundan bağımsız. Nadir bir olay, özellikle de bu kadar büyük görünmesi. Tabii hava ve ışık kirliliği yüzünden ben bir şey göremiyorum doğru düzgün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı