En verimli ses dosyası uzantısı nedir?

battuhan123

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün Yusuf ıpek'in videosuna denk geldim. .opus uzantılı ses formatının .MP3 formatından daha iyi dediği videoya. Ve ben bu video için bir şarkıyı .opus uzantısına çevirdim ve ses gerçekten çok salt geliyordu kulaağ daha soft geliyordu açıkçası. Ama şöyle bir sorun var ki ben MP3'te albüm yapabiliyorken opusta neden yapamıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Opus uzantısı daha düşük Bitrate'de MP3'e göre daha kaliteli ses sunar, yani MP3 bir dosya 3 MB ise opus dosya 2.5 MB'dir (değerleri salladım gerçek değil muhtemelen). Daha çok Discord, Zoom gibi uygulamalarda yani düşük gecikme istenen yerlerde kullanılır. Yeni cihazlarla uyumluluk sorunu yaşayabilirsiniz. Benim aklıma takılan şu oldu, bir MP3 dosyasının kalitesini düşürebilirsiniz ama converter ile yükseltemezsiniz ki? Converter'lar uzantı değiştiriyor sadece kalitede artış yapmıyorlar.

Albüm meselesine gelirsek dediğim gibi uyumluluk sorunundan kaynaklı olabilir.

yani max converterdan çevirdikten sonra değiştirirsin o sorun değil aslında sonuçta bitrateyi değişebiliyon mp3te indirirken vs.

albümde dediğin gibi uyumluluktan kaynaklanıyor ama şöyle diyim ben underground şarkı dinliyorum hani kayıtları felan ona göre alıyorlar ama ben şarkıları opusa çevirdiğim zaman o hava o atmosfer kayboluyor daha çok şarkılardan ziyade youtube v.b platformlar için kullanılabilir şahsi görüşümdür.

Hocam indirirken değişiyor ama diyelim 320 Kbps indirdiniz Opus'daki ses kalitesi 320'den fazla olamaz. Yani sadece uzantı ve boyutu değişiyor. Converter Opus'ta Kalite'yi düşürdüğünden atmosfer kayboluyor hissetmiş olabilirsiniz.

Teşekkürler hocam yani MP3ten devam mı edeyim 128 192 genellikle 192 48 KHz bu şekilde devam edeyim mi opusa gerek yok şu anlık yoksa

Teşekkürler hocam yani MP3ten devam mı edeyim 128 192 genellikle 192 48 KHz bu şekilde devam edeyim mi opusa gerek yok şu anlık yoksa

320 Kbps bence en ideali, 10 bin Kbps'li 32 Bit 384 KHz şarkılar falan dinliyorum da neredeyse hiç fark hissetmiyorum aslında şarkıların da o Bitrate'de olduğundan eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…