En yüksek FPS hangi modlu Windows 10 ile alınır?

Umetrl72

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
256GB
Ekran kartı
610M 2GB
Anakart
-
İşlemci
RYZEN 5 7520U
Lenovo V15 G4 amn laptop kullanıyorum sistem özellikleri 8RAM Radeon610M ekran kartı 2 GB sanırım Ryzen 5 7520U işlemcim var Valorant oynuyorum FPS değerlerim 100 80 arası Windows 10 Pro kullanıyorum. FPS'im artsın diye yeni bir Windows'a geçmek istiyorum. İnternette modlu Windows'lar gördüm ama hangisini indireceğimi bilemedim. 100 FPS alıyorsun zaten ekranın 60Hz demeyin 180Hz monitörüm var o yüzen böyle bir şeye kalkıştım.

Modlu Windowsa hiç bulaşma. Güvenlik, güncelleme ve anti‑cheat sorunları vs. yüzünden büyük risk. FPS artırmak için Windows sürümünden ziyade sürücüler, ayarlar ve donanım yükseltmeleri çok daha etkili olur.

Hocam elimden geleni yaptım zaten o konuda 2 tane seçenek arasında kaldım. AtlasOS ile reviros sizce hangisini kurmalıyım veya kurmalı mıyım? hangisini kullanırsam ortalama kaç fps artar

Hocam elimden geleni yaptım zaten o konuda 2 tane seçenek arasında kaldım. AtlasOS ile reviros sizce hangisini kurmalıyım veya kurmalı mıyım? hangisini kullanırsam ortalama kaç fps artar
Senin sistem zaten fena değil ki. Ryzen 5 7520U + Radeon 610M ikilisi Valorant için gayet yeterli. 100 FPS civarı da normal sayılır bu donanımda.

AtlasOS ve ReviOS gibi "modlu Windows" sürümleri FPS’i biraz yükseltir ama bu fark genelde 5–10 FPS civarını geçmez. Örneğin driver’lar sorun çıkarabilir, Windows Update çalışmaz, bazı oyun anti-cheat sistemleri hata verebilir. Yani 5-10 FPS alıcam diye riske girersin.

Ha ben illa denemek istiyorum diyorsan ReviOS öneririm. Ama dediğim gibi, ben olsam, modlu Windows’a girmem. Bunun yerine şunları denerdim:
  • Oyun Modu açık olsun.
  • AMD sürücülerini güncelle (özellikle “Adrenalin Edition”).
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapat.
  • “Ultimate Performance” güç planını aktif et.
  • Valorant’ta çözünürlüğü 1080p’nin altına çekmek FPS’i ciddi artırır.
Şu konumu da incelemeni öneririm: Rehber: Adım Adım Kendinize En Uygun İşletim Sistemini Nasıl Seçebilirsiniz - Tarafsız inceleme!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…