Bu ayar 100 iken Valorant'ta CPU 90 GPU 80 dereceyi görüyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine en yüksek işlemci güç durumunu 95e çektim ve şu an sıcaklık değerleri iyi ama bunun ne gibi zararları olur?
Bu ayar 100 iken Valorant'ta CPU 90 GPU 80 dereceyi görüyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine en yüksek işlemci güç durumunu 95e çektim ve şu an sıcaklık değerleri iyi ama bunun ne gibi zararları olur?
Hızlara baya düşmüş. Bildiğin işlemcinin yarısını çöpe atmışsın. Performans kaybı AA oyunlarda kendini belli edecektir.Tavsiyrm Undervolt yapman yönünde Sosyal da undervolt hakkında birçok konu var aratı bulabilirsin.
Az voltaj değil, sınırını belirlemen lazım bir voltaj dan başlatıp yavaş yavaş düşürün ve mavi ekran verdiğinde bir tık yükseltin. Testleri Prime 95 ile yapın.
Bu arada düşük voltaj bilgisayara herhangibir zarar vermez ; yüksek voltaj zarar verir.
100 derecede bile işlemci yanmaz. Zaten 100 derecenin üzerine de çıkamazsın çünkü cihaz kendini korumaya alır. Ben işlemciyi 2 sene kadar 95 derecede kullandım sonra Undervolt yaptım 85 derecelere düştü ve 3-4 senedir sorunsuz çalışıyor