İnceleme Ena: Dream BBQ inceleme

Diamant

Decipat
Merhaba, son zamanlarda Steam'de çıkan macera türündeki tek oyunculu bu oyunla ilgili inceleme yapmak istedim. Tabii oyuna macera türünde demek yetmez. Kapsamlı ve karışık bir oyun. Türkçe bir içerik bulamadığımdan dolayı bu incelemeyi yazıyorum.

ENA: Dream BBQ nedir?

Ena: Dream bbq, YouTube'da yayınlanan animasyon serisi olan Ena'nın oyun uyarlamasıdır. Oyunu yapan kişi YouTube'daki serinin de yaratıcısı olan, 2D animatör joel Guerra'dır. Oyun ücretsiz olarak yayınlandı. Ücretsiz olmasının sebebi tanıtım gibi bir şey olması. Oyunun devamı olacak yani. Poppy Playtime gibi düşünebilirsiniz. İlk oyun ücretsiz, diğer chapterlar ise ücretli olacak. Steam inceleri de bayağı olumlu yönde. Oyunun Steam sayfasına bakmak isterseniz;

Hikaye

Yönettiğimiz karakter ENA, asimetrik bir vücuda ve iki farklı kişiliğe sahip bir karakterdir. Oyunun hikayesi, ENA'nın (bizim) herkesin olmak istediği "Patron"u bulma ve ortadan kaldırma görevini almasıyla başlıyor. Görevine, "Resepsiyonist"ten aldığı bilgiler doğrultusunda "Froggy" adlı bir karakterin rehberliğinde başlıyor. İlk engel, Patron'a giden yolu kapatan dumanın temizlenmesidir. Bu sorunu çözmek için ENA, "Yalnız Kapı"dan geçerek "Banyo" olarak da anılan cini bulmalı ve dumandan kurtulmak için ondan yardım istemelidir (Oyun komedi de içerdiği için bildiğimiz cinlere "Banyo" deniyor). Kapıya gelecek olursam birden fazla kapı var. Bu kapıların her birinde ayrı dünyalar ve canlılar var. Hikayemiz de ilk girdiğimiz kapı olan "Yalnız Kapı" ile başlıyor. Devamı da artık spoiler içerdiği için anlatmayacağım. Fark ettiyseniz oyun ile ilgili çok bilgi veremiyorum çünkü karmaşık ve oyun anlatmıyor. Bu evren neden var, biz kimiz vs. bu sorulara yanıt için internette teoriler üretiliyor. Muhtemelen oyunun ilerde çıkacak devam bölümlerinde bu sorulara yanıt bulacağız. Ayrıca oyun İngilizce. Hikayesi de karmaşık olduğundan dolayı bir hayli zor bir İngilizceye sahip. Eğer sağlam bir İngilizceniz yoksa Türkçe yama çıkmasını bekleyin. Şuan da oyuna yapılan bir Türkçe yama yok.

Hikayeyi aşırı anlamasak da güzel bir kurgu olduğu belli. Hikayeye puanım 8/10.

Grafikler

Unity motoru ile yapılmış basit grafiklere sahip. Altta koyduğum görsellerden de inceleyebilirsiniz. Sistem dostu grafikleri var açıkçası. Ben Ryzen 3 3200U gibi dandik bir APU işlemci ile 40 FPS oynayabildim 😄. Üstüne bir de oyun bedava. Çoğu kişi oyunu oynayabilir bu sayede.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı