Çözüldü Endeavour OS kurulumda Firefox'u hangi depodan kurar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
EndeavourOS (EOS) kurdum. Kurulum ekranında Firefox’a işaret koymuştum. Bu aşamada EOS, Firefox’u kurarken hangi paketi kullanmış olabilir? Pacman mi kullandı Yay mı? Yoksa başka bir paket mi?

Dosya Ekleri

• IMG_0931.jpeg
    IMG_0931.jpeg
    425,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Çözüm
Pacman, resmi depo kullanır. AUR üzerindeki Firefox binary sürüm değil. AUR'dan Firefox kurmaya kalksan en az 8-10 saat sürer ve işlemcin yalvarmaya başlardı.
Pacman, resmi depo kullanır. AUR üzerindeki Firefox binary sürüm değil. AUR'dan Firefox kurmaya kalksan en az 8-10 saat sürer ve işlemcin yalvarmaya başlardı.

Çözüm
O halde Pacman resmi paket yöneticisi ya da sistem varsayılanı oluyor. Binary sürümden kasıt nedir hocam? O ne demek?
Derlenmiş sürüm hocam. AUR sürümünde derlenmiş hâlde değil, kaynak kodlardan kendi bilgisayarında derleyip uygulama hâline getiriyorsun Firefox'u.

Derlenmiş sürüm hocam. AUR sürümünde derlenmiş hâlde değil, kaynak kodlardan kendi bilgisayarında derleyip uygulama hâline getiriyorsun Firefox'u.
Bu detayı bilmiyordum. O halde kolaylık açısından Pacman daha sağlıklı bir yöntem. Ayrıca Pacman'de uygulama yüklenirken otomatik olarak bağımlılık çakışmalarının önüne geçilmesi için denetleme yapılıyormuş. AUR'da böyle bir avantaj var mı?

Bu detayı bilmiyordum. O halde kolaylık açısından Pacman daha sağlıklı bir yöntem. Ayrıca Pacman'de uygulama yüklenirken otomatik olarak bağımlılık çakışmalarının önüne geçilmesi için denetleme yapılıyormuş. AUR'da böyle bir avantaj var mı?
Evet, var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı