EndeavourOS Wine çalıştığında bilgisayar yavaşlıyor

TurtleCanUsePC

Hectopat
Daha fazla  
GNOME masaüstü kullanıyorum. Ekran kartım RTX 3060, işlemci Ryzen 5600H. Laptopta MUX Switch açık yani sadece RTX 3060 çalışıyor. NVIDIA driverları kurulu. Wine ne zaman çalışsa bilgisayar kasmaya başlıyor sesler kesik kesik geliyor. Proton ile Steam'de oyun oynarken sıkıntı yok. Mesela Lutris ile Minecraft oynadığımda açılışta bilgisayar kasıyor ses gidip gidip geliyor. Minecraft açıldığı anda her şey eski haline geri dönüyor.

Sebebini bilmiyorum, elinde çıktı falan varsa gönderirsen iyi olur, Wine'da tek Minecraft çalıştırıyorsan onun yerine polymc kullanabilirsin. Minecraft için Wine'a ihtiyacın yok.

LoL oynamak için kurdum ama bu daha ilk sorun. Bu sorunu çözünce 2. sorun içinde konu açacağım. Ne çıktısı eklemem lazım?

Wine'ı sildim şimdi tekrar yükleyip test edeceğim.

Son düzenleme:
LoL oynamak için kurdum ama bu daha ilk sorun. Bu sorunu çözünce 2. sorun içinde konu açacağım. Ne çıktısı eklemem lazım?

Wine'ı sildim şimdi tekrar yükleyip test edeceğim.
NVIDIA kullandığın için oluyor olabilir, VULKAN en iyi performansı verir.

LoL oynamak istiyorsan ve Arch kullanıyorsan çok fazla paket yüklemen lazım. AUR deposundan ilk başta wine-lol-bin yüklemeyi unutma. Ayrıca LoL client'ında kasması çok normal. Ayrıca Minecraft'ın native yani doğal versiyonu var ondan dolayı gerek yok Lutris'e, Wine ile çalıştırdığı için kasması normal.

Ha birde, normal wine yerine wine-staging indirmeni tavsiye ederim oyunlarda vs. daha iyi çalışır.

NVIDIA kullandığın için oluyor olabilir, Vulkan en iyi performansı verir.

LoL oynamak istiyorsan ve Arch kullanıyorsan çok fazla paket yüklemen lazım. AUR deposundan ilk başta Wine-LoL-bin yüklemeyi unutma. Ayrıca LoL Client'ında kasması çok normal. Ayrıca Minecraft'ın native yani doğal versiyonu var ondan dolayı gerek yok Lutris'e, Wine ile çalıştırdığı için kasması normal.

Ha bir de, normal Wine yerine Wine-staging indirmeni tavsiye ederim oyunlarda vs. daha iyi çalışır.

Hocam rica etsem hepsinin konsol komutunu atma şansınız var mı? Arch tabanlı bir işletim sistemi bu. Bir de nasıl Vulkan kullanacağım?

Hocam rica etsem hepsinin konsol komutunu atma şansınız var mı? Arch tabanlı bir işletim sistemi bu. Bir de nasıl Vulkan kullanacağım?
Onlarla uğraşma çünkü seni onlar kurtarmaz şu an. Halledince yüklersin. Hem zaten AUR değil Chaotic AUR deposundan indirmek gerekiyor.

Bize sürücüler için hangi paketleri yüklediğinizi atar mısınız?

NVIDIA driverı: Sudo pacman -s NVIDIA-dkms NVIDIA-settings NVIDIA-utils OpenCL-NVIDIA primus_vk Python-pycuda lib32-libvdpau lib32-NVIDIA-utils lib32-OpenCL-NVIDIA lib32-primus_vk

Vulakn driveri: Sudo pacman -s Python-glfw vkd3D LIB32-VKD3D

NVIDIA driverı: Sudo pacman -s NVIDIA-dkms NVIDIA-settings NVIDIA-utils OpenCL-NVIDIA primus_vk Python-pycuda lib32-libvdpau lib32-NVIDIA-utils lib32-OpenCL-NVIDIA lib32-primus_vk

Bizim sürücüler sanırsam. Biz de aynı alıntılamayı yapmıştık.

Kendi rehberimizden chaotic AUR kurulumu yapın, Wine ve Lutris paketlerini kurun. ProtonUp Qt ile de diğer araçları indirmeyi unutmayın.

Bir de Ray Tracing için Chaotic AUR'da bir sürücü olmalı. Onu indirmeyi düşünebilirsin. Üst düzey ekran kartı kullanıyorsunuz, olması gerekenin dışında paketler elbet indirmeniz gerekebilir.

Bizim sürücüler sanırsam. Biz de aynı alıntılamayı yapmıştık.

Kendi rehberimizden chaotic AUR kurulumu yapın, Wine ve Lutris paketlerini kurun. Protonup qt ile de diğer araçları indirmeyi unutmayın.

Evet sizin rehberdeki sürücüler. Kurup yazıyorum tekrar size.

Hocam rehberde chaotic AUR ile ilgili bir şey göremedim sanırım ben körüm. Google'dan bakıp indiriyorum hemen.

Evet sizin rehberdeki sürücüler. Kurup yazıyorum tekrar size.

Hocam rehberde chaotic AUR ile ilgili bir şey göremedim sanırım ben körüm. Google'dan bakıp indiriyorum hemen.
Hocam rehberimizde Chaotic AUR kısmı yazıyor. Alıntılayıp geliyorum.

Chaotic-AUR:

Bash:
sudo pacman-key --recv-key FBA220DFC880C036 --keyserver keyserver.ubuntu.com
sudo pacman-key --lsign-key FBA220DFC880C036
Ardından:

Bash:
sudo pacman -U 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-keyring.pkg.tar.zst' 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-mirrorlist.pkg.tar.zst'
Sonrasında sudo nano /etc/pacman.conf yazıp terminale Multilib gibi depoların altına şöyle ekleyin:

[chaotic-aur]
Include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist

Ekledikten sonra kaydedip çıkmayı ve ardından sudo pacman -Sy yazmayı unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı