EndeavourOS'te Nouveau sürücü nasıl kullanılır?

Makaleler
5
EndeavourOS'te Nouveau sürücü nasıl kullanabilirim? Sistemde şuan kapalı kaynak NVIDIA sürücüleri yüklü. nvidia-dkms kullanıyorum. Yakın zamanda nouveau sürücüye geçmeyi denemiştim ve sistem açılmamıştı, format atmak zorunda kalmıştım. Ekran kartım NVIDIA 1650S. Ekran görüntüsündeki nouveau sürücüleri kullanmak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. @Bayram Tempest

04.png

Nouveau sürücünün 3D oyunlarda nasıl performans vereceğini merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
sudo pacman -Rcs komutu ardından NVIDIA için kurduğun tüm paketlerin isimlerini yazarak sil. GRUB parametresi olarak NVIDIA ile ilgili eklemeler yaptıysan kaldır ve AUR'dan update-grub paketini yükleyerek sudo update-grub komutuyla GRUB yapılandırmasını güncelle.

GRUB parametrelerini kaldırmak için /etc/default/grub dosyasını nano ile düzenlemeye girip GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırında NVIDIA adı geçen her metni silmen lazım.

Modülleri de kaldıralım.

/etc/mkinitcpio.conf dosyasını nano ile aç. MODULES=() satırında NVIDIA ile ilgili olan her şeyi sil.

Dosyayı kaydet ve çık. Ardından sudo mkinitcpio -P komutunu kullan. Komutun tamamlanması 2 dakikaya yakın zaman alabilir, bekle. Tamamlandığında Nouveau için gereken (Ana mesajda görsel eklemişsin zaten.) paketleri kurup sistemi yeniden başlat.

Kısaca, NVIDIA ile ilgili her şeyi sil, Nouveau ile ilgili her şeyi kur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı